ΤΟΠΙΚΑ

Επεκτείνεται ο δημοτικός φωτισμός

επεκτείνεται-ο-δημοτικός-φωτισμός-677393

Εργασίες αναβάθμισης και επέκτασης του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές και σημεία όπου υπάρχουν χρονίζοντα προβλήματα και ελλείψεις, σε όλες σχεδόν τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 192.000,00 ευρώ και, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπογράφηκε από το Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο Ν.Παγωνόπουλο, οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας οκτώ (8) μηνών.

Με το συγκεκριμένο έργο συμπληρώνονται τα έργα αυτεπιστασίας που πραγματοποιούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για το έτος 2013. Αντιμετωπίζονται καταγεγραμμένες περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται επέκταση του δημοτικού φωτισμού και οι οποίες ιεραρχούνται ως άμεση προτεραιότητα. Προβλέπεται συγκεκριμένα:

– Επέκταση του δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Συνοικισμός» Αγριάς, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα ο φωτισμός δεν είναι επαρκής.

– Αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο παραλιακό μέτωπο Αγριάς, καθώς και το παραλιακό μέτωπο Κάτω Λεχωνίων, όπου οι ιστοί και τα φωτιστικά είναι παλαιά και διαβρωμένα και υπάρχει κίνδυνος πτώσης ή και πρόκλησης ατυχήματος. Στα Κάτω Λεχώνια το δίκτυο είναι κατεστραμμένο από τη θάλασσα και δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός.

– Για τον ίδιο λόγο εργασίες επέκτασης του δημοτικού φωτισμού θα γίνουν και στο παραλιακό μέτωπο Νέας Αγχιάλου, σε σημεία που έχουν εντοπιστεί.

– Εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή «Κουφόβουνο» στη Νέα Ιωνία, καθώς και στην Αλλη Μεριά, όπου υπάρχουν κατεστραμμένα δίκτυα και πρέπει να αντικατασταθούν.

– Επιπλέον, στη Νέα Ιωνία θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις σε περιοχές που είναι πλήρως υποβαθμισμένες από πλευράς δημοτικού φωτισμού με προτεραιότητα δημοτικά πάρκα.

– Με το συγκεκριμένο έργο, εξάλλου, προβλέπεται να καλυφθούν εκκρεμότητες σε διάφορα δίκτυα στο σύνολο του Δήμου Βόλου, καθώς συμπεριλαμβάνεται προμήθεια και τοποθέτηση κλεμμένων δικτύων καλωδίων. Η προσπάθεια αυτή, όπως είναι γνωστό, έχει ξεκινήσει από πέρυσι και αντιμετωπίζει προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις κλοπές τόσο στην περιφέρεια όσο και στις κεντρικές συνοικίες της πόλης.

Οπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φώτης Λαμπρινίδης: «οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και κυρίως το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού δίνουν κυριολεκτικά “μάχη” καθημερινά με απτά αποτελέσματα στην αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού. Παρά τη μεγάλη οικονομική στενότητα, πέραν της συντήρησης και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, έχουν πραγματοποιηθεί επεκτάσεις, ιδιαίτερα σε περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, οι οποίες αποτελούσαν εκκρεμότητες δεκαετιών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου