ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-2-φορές-851206

Δώρο
Τι δώρο έκανε κυβέρνηση για το σημερινό εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας; Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο…
Α.Τ.

Πιέσεις
Οσο αργεί η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής, τόσο ανοίγουν τα στόματα στο Δήμο Βόλου για τις «πιέσεις» που ασκούνται στο αρμόδιο Υπουργείο για τη συμμετοχή των αρεστών…
Α.Τ.

Παρουσίες
Η παρουσία του ίδιου του Δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη είναι η καλύτερη απάντηση για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής του Βόλου απέναντι στη Νέα Ιωνία. Αυτό τόνιζαν χθες συνεργάτες του Δημάρχου, που υπενθύμιζαν ότι στους 15 μήνες της θητείας του έχει επισκεφθεί το γειτονικό Δήμο τέσσερις φορές, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια θα αποτελούσε, όπως έλεγαν, πρώτη είδηση για την τοπική επικαιρότητα.
Α.Τ.

Δεν χρειαζόταν
τα επεισόδια
Τελικώς στα επεισόδια έξω από το Δημοτικό Θέατρο οδηγηθήκαμε από λάθος εκτιμήσεις και έλλειψη ψυχραιμίας. Αν η εκδήλωση είχε αναβληθεί, επεισόδια δεν θα γινόταν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογούνται οι οποιεσδήποτε ακραίες συμπεριφορές – αν υπήρξαν τέτοιες – από οποιαδήποτε πλευρά. Χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, από την προηγούμενη Πέμπτη με σχόλιο σ΄ αυτή τη στήλη είχαμε επισημάνει τους κινδύνους, προτρέποντας για αναβολή της εκδήλωσης. Η σύσταση δεν ακούστηκε και τα αποτελέσματα δεν πιστεύουμε ότι χαροποίησαν κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Χ.Μ

Περί ενοικίασης
του θεάτρου
Ακούγονται ορισμένες απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες αν ο Δήμος Βόλου δεν είχε νοικιάσει το Δημοτικό Θέατρο στην ΑΓΕΤ, θα είχαμε αποφύγει τα επεισόδια. Καινοφανές και έωλο επιχείρημα. Λες και η ΑΓΕΤ δεν μπορούσε να ενοικιάσει μια οποιαδήποτε άλλη αίθουσα του Βόλου.
Χ.Μ

Η εκδίκηση
του Μάκη
Ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και ιδιοκτήτης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ κ. Γιώργος Μπόμπολας είναι πλέον, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ιδιοκτήτης του 40% της εταιρίας που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Σ΄ αυτόν διάλεξε να πουλήσει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος το ποσοστό του προφανώς για να εκδικηθεί το Θέμο Αναστασιάδη. Αν σκεφτεί κανείς ότι για τις μετοχές ενδιαφέρθηκε και η Γιάννα Αγγελοπούλου, είναι προφανείς οι στόχοι του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με την επιλογή να πουλήσει στον Μπόμπολα.
Χ.Μ

Φόβοι για μείωση
Φόβοι εκφράζονται τις τελευταίες ημέρες από τους ξενοδόχους της περιοχής αλλά και τους καταστηματάρχες εστίασης για περιορισμό του τουριστικού ρεύματος το τριήμερο της Αποκριάς. Φυσικά αιτία δεν είναι καμία άλλη από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος. Οι εκδρομείς, όταν πηγαίνουν στους προορισμούς τους, θέλουν να είναι ήρεμοι και σίγουροι ότι θα απολαύσουν το τριήμερό τους κι όχι ότι θα ταλαιπωρηθούν.
Χ.Μ

Σεβασμός
στον αγώνα τους
Οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ασκούν το ύψιστο δικαίωμα της απεργιακής κινητοποίησης, υπερασπιζόμενοι τα όσα έχουν κατακτήσει μέχρι τώρα. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αν όμως στο παρελθόν είχαν κάνει και καμιά κινητοποίηση για τα φουσκωμένα τιμολόγια των καταναλωτών και για τις αυξήσεις που επιβάλλει ο κάθε Υπουργός Ανάπτυξης, θα είχαν και την υποστήριξη των πολιτών, οι οποίοι τώρα διαμαρτύρονται για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος.
Χ.Μ

Για την ταμπακιέρα
Τίποτα
Πεδίο δόξης λαμπρό αισθάνθηκε προφανώς ότι βρήκε ο κ. Μήτρου και αντί να πάρει θέση για τα επεισόδια που έγιναν στο δημοτικό θέατρο, έστρεψε τα πυρά του στη δημοτική αρχή. Εάν διαβάσει κανείς την ανακοίνωσή του, είναι σίγουρο ότι το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσει είναι ότι αποτελεί “μνημείο”, αφού περί ταμπακέρας δεν γίνεται λόγος, παρά αναμασώνται τα ίδια και τα ίδια. Όσα δηλαδή ο ίδιος έλεγε τις προηγούμενες μέρες για την εκδήλωση την οποία παρεμπιπτόντως αποφεύγει να αναφέρει ότι διοργάνωνε η ΑΓΕΤ και όχι ο Δήμος Βόλου. Είπαμε, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι θεσμικός, αλλά η υπερβολή ποτέ δεν ωφέλησε κανένα.

Ευχάριστη
νότα
Ευχάριστη έκπληξη για τους Βολιώτες χθες στην εμπορική αγορά οι ξυλοπόδαροι και οι κλόουν, που έδωσαν μία διαφορετική – ευχάριστη- νότα στο κέντρο της πόλης εν όψει της Μεγάλης Αποκριάς.
Τα happenings του Δήμου Βόλου θα συνεχιστούν και τις τρεις επόμενες μέρες με κορύφωση τα Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας. Το μεγάλο βέβαια στοίχημα είναι οι εκδηλώσεις της Κυριακής, που είναι πολύπλευρες και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες με σημείο αναφοράς την Παραλία του Βόλου.

Επί
του πιεστηρίου
Τους τα είπε ένα χεράκι ο Γιάννης Στάμος προχθές στην περιφερειακή σύσκεψη στελεχών και συνέδρων του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα.
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Κων. Μπόλαρης μίλησαν για το συνέδριο, ενώ ο Γ. Στάμος, παίρνοντας το λόγο, παρουσίασε τις προτάσεις του τόσο για το πολιτικό αύριο του ΠΑΣΟΚ, όσο για τις πολιτικές θέσεις που θα πρέπει να γίνουν ξανά κυρίαρχες, για να ανακτήσει η αξιωματική αντιπολίτευση το χαμένο έδαφος. Εκεί που έδωσε ρέστα, όπως έλεγε ο ίδιος χθες, και κάποιοι ανασηκώθηκαν στις καρέκλες τους, ήταν όταν πρότεινε στην ηγετική ομάδα που πρέπει να δημιουργηθεί να συμμετέχουν οι Βαγγέλης Βενιζέλος, Μαριλίζα, Χρ. Παπουτσής, Κώστας Λαλιώτης και Κώστας Σκανδαλίδης. Αμφίπλευρη διεύρυνση δηλαδή… για να έχει αποτέλεσμα.
Β.Κ

Χωρίς ονοματεπώνυμο…
Η διάθεση επιτραπέζιου νερού αποσύρθηκε από την κατανάλωση, όταν εργαστηριακές αναλύσεις δειγμάτων που έλαβε η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Μαγνησίας εντόπισαν εμφανείς μακροσκοπικές αλλοιώσεις.
Η ανακοίνωση έγινε προ ημερών από την αρμόδια υπηρεσία, μέσω του μηνιαίου απολογισμού που δίνει στη δημοσιότητα. Το ακατάλληλο για κατανάλωση εμφιαλωμένο νερό δόθηκε προς δημοσίευση, χωρίς ονοματεπώνυμο… Αναγνώστρια του «Τ» δικαιολογημένα θέτει τον προβληματισμό της: «Θα ήθελα να αναφερθώ σχετικά με την ανακοίνωση της 5/3/2008 για την εύρεση ακατάλληλου επιτραπέζιου νερού, το οποίο αποσύρθηκε από την αγορά. Δεν νομίζετε ότι πρέπει να γνωρίζουμε ποιο είναι; Διαφορετικά τι νόημα έχει; Θα απευθυνθώ και στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Ελπίζω να μας ενημερώσετε σύντομα. Ευχαριστώ πολύ.»
Τα περί «προσωπικών δεδομένων», ωστόσο, και όλα τα συνεπακόλουθα οδηγούν σε πολλές περιπτώσεις σε ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου