ΤΟΠΙΚΑ

ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ: Στο Βόλο ο Υπουργός Παιδείας

τον-επομενο-μηνα-στο-βόλο-ο-υπουργός-πα-851206

Συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας είχε προχθές στην Αθήνα ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, με σκοπό τη διεκδίκηση ποσού ύψους 1.417.000 ευρώ, που διεκδικεί ο δήμος από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για εργασίες συντήρησης σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο δήμαρχο διαμηνύθηκε ότι τον επόμενο μήνα ο Υπουργός Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδης θα έλθει στο Βόλο, ενώ για το ίδιο θέμα θα υπάρξει και δεύτερη επίσκεψη του δημάρχου στο Υπουργείο, καθώς ο ΟΣΚ προτείνει στον υπουργό να δοθεί το ποσό στο δήμο.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την έκτακτη επιχορήγηση του δήμου Βόλου για την υλοποίηση επεμβάσεων μεγάλης έκτασης στα σχολικά κτήρια, ο δήμαρχος κ. Αλέκος Βούλγαρης είχε στείλει σχετική επιστολή στο Τμήμα Ελέγχου και Χρηματοδοτήσεων της Διεύθυνσης Ε.Ε.Υ. Αυτοδιοίκησης.
Όπως τόνιζε ι στην επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου, «από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έχει γίνει πλήρης καταγραφή όλων των επεμβάσεων, που είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν στα κτήρια των σχολικών συγκροτημάτων του Βόλου και αφορούν κυρίως στην ασφάλεια, την εξάλειψη πιθανών επικίνδυνων προοπτικών και την γενικότερη υγιεινή των χώρων.
Οι εργασίες αυτές ωστόσο, λόγω της μεγάλης έκτασής τους και της σοβαρής έλλειψης χρηματοδότησης, δεν είναι δυνατό να υλοποιηθούν από τον δήμο στο πλαίσιο του προγράμματος συντηρήσεων. Βάσει αυτών των δεδομένων ο κ. Βούλγαρης επισημαίνει την ανάγκη να διατεθεί στο δήμο Βόλου το ποσό των 1.417.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση.
Ο δήμος Βόλου, υπογραμμίζονταν στην επιστολή του δημάρχου Βόλου, διέθεσε 650.000 ευρώ για συντηρήσεις μέσα στο 2007, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί έκτακτη επιχορήγηση για το 2008 για την υλοποίηση επεμβάσεων μεγάλης έκτασης στα σχολικά κτίρια από το Τμήμα Ελέγχου και Χρηματοδοτήσεων της Διεύθυνσης Ε.Ε.Υ. Αυτοδιοίκησης.
Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, έχοντας κάνει πλήρη καταγραφή όλων των επεμβάσεων που είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν στα κτίρια των σχολικών συγκροτημάτων του Βόλου και αφορούν κυρίως στην ασφάλεια, την εξάλειψη πιθανών επικίνδυνων προοπτικών και τη γενικότερη υγιεινή των χώρων, έχει κοστολογήσει τις εργασίες αυτές στο ποσό του 1.417.000 ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση.
Τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται στα Δημοτικά Σχολεία και αφορούν στις σκεπές, στα δίκτυα αποχέτευσης και τις τουαλέτες των μαθητών, ενώ στο σχολικό συγκρότημα της Νεάπολης, που στεγάζει τα 4ο και 10ο Γυμνάσια και το 4ο Λύκειο, οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν αφορούν σε ριζική ανακατασκευή, καθώς οι φθορές που έχει υποστεί από τις πλημμύρες του Οκτώβρη του 2006 είναι μεγάλες και προς το παρόν έχουν γίνει μόνο οι απαραίτητες συντηρήσεις»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου