ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται τα μπλακ αουτ της ΔΕΗ

συνεχίζονται-τα-μπλακ-αουτ-της-δεη-851206

Σήμερα το πρωί οι διακοπές ρεύματος θα επικεντρωθούν κυρίως στην Βιομηχανική Περιοχή από το μεσημέρι και μετά αναμένονται εκ περιτροπής διακοπές σε Βόλο, Νέα Ιωνία αλλά και στην περιφέρεια

Στα όρια της σύγκρουσης εργαζόμενοι της ΔΕΗ και Διοίκηση. Καταγγελίες για επιλεκτικές διακοπές ρεύματος που δεν είναι απαραίτητες .
Οι εκ περιτροπής -και σε αρκετές περιπτώσεις πολύωρες- διακοπές στην ηλεκτροδότηση, επέκτειναν τα προβλήματα που συσσωρεύονται για επαγγελματίες και επιχειρήσεις στο Βόλο αλλά και ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας.
Η Πυροσβεστική παραμένει σε διαρκή επιφυλακή, χθες χρειάστηκε να παρέμβει για τον απεγκλωβισμό 20 ατόμων σε διάφορα σημεία της πόλης.
Οι πολύωρες διακοπές δεν είναι αναγκαίες, καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές.Η κυβέρνηση ωστόσο προς το παρών καλύπτει τον πρόεδρο της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλο.
Χθες σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΔΕΣΜΗΕ από νωρίς το πρωί υπήρξαν διακοπές κυρίως από νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου, το απόγευμα στο Παραλιακό Πήλιο, την Άφησσο και το Βελεστίνο ενώ από τις 8 έως στις 10 το βράδυ στο σκοτάδι παρέμειναν η Νέα Ιωνία, ο Αλμυρός, η Νέα Αγχίαλος, η Σούρπη, ο Πτελεός και το Αχίλλειο.
Σήμερα οι διακοπές ρεύματος θα επικεντρωθούν το πρωί κυρίως στην Βιομηχανική Περιοχή ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται εκ περιτροπής διακοπές σε Βόλο, Νέα Ιωνία αλλά και στην περιφέρεια.
Ο ΔΕΣΜΗΕ, ανακοίνωσε ότι «σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης του Ηλεκτρικού Συστήματος είναι υποχρεωμένος να εξισορροπεί κάθε χρονική στιγμή τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των διαθέσιμων Μονάδων Παραγωγής και των εισαγωγών, διατηρώντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες εφεδρείες για την ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του Συστήματος».
Εάν όλα τα παραπάνω αναφερθέντα δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση του φορτίου των καταναλωτών», προστίθεται στην ανακοίνωση, «τότε ο Διαχειριστής Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) δίδει εντολή στο Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΗ) να προβεί στην αντίστοιχη περικοπή φορτίου. Το πρόγραμμα περικοπών φορτίου το καθορίζει σύμφωνα με τον προαναφερθέντα Κώδικα αποκλειστικά η ΔΕΗ η οποία και υλοποιεί τις περικοπές αυτές».
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι σκληραίνουν τη στάση τους και προειδοποιούν για νέες καταλήψεις μονάδων παραγωγής ρεύματος και για ομαδικές αγωγές κατά του δημοσίου, προκειμένου να αποτρέψουν την ένταξη της ασφαλιστικής τους περιουσίας στο ΙΚΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου