ΤΟΠΙΚΑ

Αποδεκατίζονται ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

αποδεκατίζονται-γελ-και-επαλ-679457

Αποδεκατίζονται από μαθητές Λύκεια της Μαγνησίας. Στα Γενικά, η μετανάστευση οικογενειών από την αλλοδαπή πίσω στις πατρίδες τους αφήνουν θρανία άδεια στις σχολικές αίθουσες, ενώ στα ΕΠΑΛ η κατάργηση 46 ειδικοτήτων από την επαγγελματική εκπαίδευση, οδήγησε χθες, λιγότερους μαθητές στα σχολικά προαύλια για τον καθιερωμένο Αγιασμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Λιγότερους μαθητές είδαν φέτος στα σχολικά προαύλια καθηγητές Λυκείων της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Κώστα Λαγό, υπάρχει τάση μείωσης του μαθητικού δυναμικού στα τμήματα των Λυκείων, που οφείλεται -όπως επεσήμανε ο ίδιος- στην επιστροφή οικογενειών από άλλες χώρες πίσω στις πατρίδες τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Ο μειωμένος δε αριθμός μαθητών οδηγεί και στη σύσταση λιγότερων τμημάτων, όπως ανέφερε ο κ. Λαγός.

Αρκετοί αλλοδαποί μαθητές, χθες δεν προσήλθαν στους Αγιασμούς στα κατά τόπους σχολεία, αφού μέσα στο καλοκαίρι οι γονείς τους αποφάσισαν επιστροφή στα πάτρια εδάφη για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Με εμφανή μικρότερο αριθμό μαθητών, άνοιξε χθες η αυλαία του σχολικού έτους και για τα επαγγελματικά λύκεια του νομού.

Η κατάργηση 46 ειδικοτήτων, έφερε φέτος λιγότερα «πρωτάκια» στις γραμμές στοίχισης μπροστά από τα σχολεία για τον Αγιασμό της νέας χρονιάς.

Λιγότεροι και οι καθηγητές

Λιγότεροι ήταν και οι καθηγητές που έδωσαν το παρόν στα σχολικά προαύλια, μετά την κατάργηση των 46 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και την απομάκρυνση 48 καθηγητών ειδικοτήτων από τις αγαπημένες τους σχολικές αίθουσες.

Επιπλέον 57 καθηγητές έλειπαν από τα Γενικά Λύκεια. Πρόκειται για καθηγητές ειδικοτήτων που κρίθηκαν υπεράριθμοι και μετατάχθηκαν υποχρεωτικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου