ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι για συμβάσεις από τις καθαρίστριες

καμπανάκι-για-συμβάσεις-από-τις-καθαρ-679478

Μόνο με το 40% περίπου των εργαζομένων στην καθαριότητα λειτουργούν και επίσημα από χθες τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς όπως καταγγέλλουν οι καθαρίστριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των υπολοίπων και δεν έχουν κληθεί να αναλάβουν καθήκοντα. Οπως τονίστηκε στη συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες στο ΕΚΒ, 6 στους 10 εργαζόμενους ενώ θα έπρεπε από τις αρχές του Σεπτεμβρίου να βρίσκονται στα σχολεία και να πραγματοποιούν την γενική καθαριότητα και την προετοιμασία των σχολικών μονάδων για να υποδεχτούν τους μαθητές όπως γίνετε όλα τα χρόνια, δεν πήγαν για δουλειά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία που δεν υπηρετεί προσωπικό αορίστου χρόνου, δεν έχουν πλέον ούτε μία καθαρίστρια!!! με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των σχολείων, την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.

Σύμφωνα με το σύλλογο, μέχρι να εφαρμοστεί στην πράξη συγκεκριμένη τροπολογία και να κληθούν από το υπουργείο παιδείας να αναλάβουν καθήκοντα οι εργαζόμενοι, θα απαιτηθεί πρόσθετο χρονικό διάστημα γι’ αυτό και εκτιμούν ότι αυτό θα αποτελέσει ακόμη μία αφορμή, ώστε πολλοί δήμοι να παραδώσουν της υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτες.

Το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων έχει ζητήσει επανειλημμένως την ανανέωση των συμβάσεων, ενώ μέχρι σήμερα αρκετοί δήμοι υιοθέτησαν και ενέκριναν τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει κατατεθεί και με τη μορφή επερώτησης στη βουλή.

Oι καθαρίστριες ζητούν να μη γίνει καμία απόλυση – καμία διαθεσιμότητα και να αποφασιστεί η ανάκληση όλων των απολύσεων και να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις. Απαιτεί επίσης τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, μαζικές προσλήψεις καθαριστών – καθαριστριών για καθαρά σχολεία, που πηγαίνουν κυρίως παιδιά της εργατικής τάξης.

Τέλος, ζητούν κατάργηση της μερικής απασχόλησης, καμία σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου