ΤΟΠΙΚΑ

Με βήμα σημειωτόν η διέλευση σοτ Μαλιακό

με-βήμα-σημειωτόν-η-διέλευση-σοτ-μαλια-851206

Αρχισε από χθες το μεσημέρι η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.
Έντονη είναι η ταλαιπωρία των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας σε ότι αφορά στην κεντρική Ελλάδα, καθώς έχουν σχηματιστεί ουρές αυτοκινήτων στην είσοδο των έργων στο Πέταλο του Μαλιακού στη Φθιώτιδα, ενώ οι καθυστερήσεις των οδηγών ξεπερνούν τις 2 ώρες.
Παρά το γεγονός ότι δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται στην εθνική οδό προσπαθώντας να επιταχύνουν την κίνηση των οδηγών η ουρά των αυτοκινήτων ξεκινά από το 180 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας λίγο μετά τα Καμένα Βούρλα και φτάνει μέχρι το 196 χιλιόμετρο λίγο πριν τις Θερμοπύλες. Από κει και μετά τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες σε μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση μέχρι το 214 χλμ λίγο πριν τη Στυλίδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροχαία επιχείρησε παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού κόβοντας την κυκλοφορία του ρεύματος προς Αθήνα και δίδοντας κίνηση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας μόνο προς την Λαμία. Έτσι πέτυχε σε πολλές περιπτώσεις να μειώσει τις ουρές των αυτοκινήτων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια καταρρακτώδης βροχή λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα.
Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε η Τροχαία, αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας..
Για το λόγο αυτό, η Τροχαία προτείνει στους οδηγούς που θα κινηθούν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας να ενημερώνονται για την κατάσταση της κυκλοφορίας στην περιοχή του Μαλιακού στα τηλέφωνα 22310-100, 22310-56800, 22350-31701 και 22310-93900.
Επίσης συνιστά στους οδηγούς που κατευθύνονται προς τη δυτική Φθιώτιδα Ευρυτανία, Τρίκαλα, Γρεβενά, Καρδίτσα να επιλέγουν την εναλλακτική διαδρομή από Κάστρο Βοιωτίας-Ορχομενό-Τιθωρέα, Αμφίκλεια, Μπράλο, Δαμάστα, Ηράκλεια, Μοσχοχώρι, Λαμία.
Κατά την επιστροφή την Καθαρά Δευτέρα και εφόσον παρατηρηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση θα πραγματοποιηθεί από την Τροχαία εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που προέρχονται από τη δυτική Ελλάδα στην παλιά εθνική οδό Λαμίας – Θηβών από τον κόμβο Δαμάστας μέχρι το Κάστρο.
Σημειώνεται, ότι όλες τις μέρες και ώρες τα φορτηγά κινούνται κανονικά και δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία τους, όπως ίσχυε για τις εξόδους, λόγω άρσης του μέτρου από την 1η Οκτωβρίου με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών.
Σε ό,τι αφορά στα μέτρα της Τροχαίας όπως ανακοινώθηκε, όλες οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή κατά μήκος των εθνικών δικτύων, όπου θα υπάρχει συνεχής παρουσία περιπολικών κυρίως στα σημεία που παρουσιάζουν υψηλό δείκτη ατυχημάτων.
Για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και τον εντοπισμό οδηγών που κάνουν επικίνδυνες παραβάσεις θα αυξηθούν τα συνεργεία ελέγχου, ενώ τις ώρες των μαζικών μετακινήσεων τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα παρακολουθούν από αέρος την κυκλοφορία στους οδικούς άξονες.
Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην οδηγούν υπό την επήρρεια αλκοόλ, να οδηγούν με σύνεση, να φορούν τις ζώνες ασφαλείας, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου