ΤΟΠΙΚΑ

ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Καθολική απεργία στους Δήμους

οτα-μαγνησιασ-καθολική-απεργία-στους-851206

Καθολική ήταν η συμμετοχή των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων στην στη Μαγνησία, χθες πρώτη μέρα της πενθήμερης απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Από σήμερα μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από την εργασία τους καθώς και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που εργάζονται σε βάρδιες, ενώ για τις 11 και 12 Μαρτίου έχει κηρυχθεί 48ωρη απεργία.
Στην 24ωρη χθεσινή απεργία συμμετείχε και το σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών –Διαδημοτικών Επιχειρήσεων, Συνδέσμων& Οργανισμών Ο.Τ.Α Μαγνησίας.
Οι πρώτοι σωροί από σκουπίδια έκαναν την εμφάνισή τους στην πόλη του Βόλου και τη Νέα Ιωνία, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί περισσότερο τις επόμενες μέρες.
Μερίδα δημοτικών υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου- σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε από σήμερα να αναστείλει την κινητοποίηση- ωστόσο ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας τηρεί στάση αναμονής, υπογραμμίζοντας ότι ισχύει η απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ για την αποχή μέχρι την Καθαρή Δευτέρα και 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.
Αποκομιδή απορριμμάτων χθες πάντως έγινε μόνο από το Νοσοκομείο Βόλου και τις Κλινικές της πόλης για αυτό και γίνεται έκκληση προς τους δημότες να μην εναποθέσουν απορρίμματα στους κάδους, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι στους ΟΤΑ και τις κοινότητες της Μαγνησίας προειδοποιούν για γενικό λουκέτο σε δημοτικές υπηρεσίες και διευθύνσεις, εάν δεν αναθεωρήσει τις προτάσεις της η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν μεταξύ άλλων την κατάργηση των διακρίσεων μεταξύ παλιών και νέων ασφαλισμένων. Την ασφάλιση όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.
Επίσης ζητούν την κατάργηση της συμμετοχής των εργαζομένων στην φαρμακευτική περίθαλψη και την βελτίωση των παροχών των Ταμείων, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους, την μηχανοργάνωση των υπηρεσιών και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (Υγειονομικού και Διοικητικού) για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

Συλλαλητήριο
στις 12 Μαρτίου
από το ΕΚΒ
Στο μεταξύ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα για να μην περάσει το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για το ασφαλιστικό, συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, 12 Μαρτίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., καθώς και στη νέα 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 19 Μαρτίου.
Καλεί μάλιστα τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας της ερχόμενης Τετάρτης και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο ΕΚΒ και να δώσουν ακόμη πιο δυναμικό “παρών” στη μεγάλη κινητοποίηση της 19ης του Μάρτη, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως απορρίπτουν τις αντιασφαλιστικές της επιλογές και αξιώνουν να τηρηθούν στο ακέραιο οι ρητές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, πως ΔΕΝ θα μειωθούν οι συντάξεις, ΔΕΝ θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, ΔΕΝ θα αυξηθούν οι εισφορές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου