ΤΟΠΙΚΑ

Αγνωστοι «φύτεψαν» φόλες ~ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΕΚΡΑ

αγνωστοι-φύτεψαν-φόλες-τουλαχιστο-679950

Από κεντρικά πάρκα και πλατείες του Βόλου φιλόζωοι συγκέντρωσαν σακούλες με το θανατηφόρο υλικό

Το θάνατο σκόρπισαν σε τρία σκυλιά προχθές το βράδυ άγνωστοι δράστες, που γέμισαν την πλατεία Αγίου Νικολάου και την Πλατεία Ελευθερίας με φόλες. Τα τηλέφωνα της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου είχαν «σπάσει» το βράδυ της Τρίτης από φιλόζωους που τους ενημέρωσαν ότι έχουν πέσει πολλές φόλες στο κέντρο του Βόλου.

Ο απολογισμός της αποτρόπαιης πράξης αγνώστων ήταν να πεθάνουν τρία σκυλιά και συγκεκριμένα δύο αδέσποτα και ένα οικόσιτο. Όπως αναφέρουν τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλο, κάποιοι επιτήδειοι έβαλαν φόλες μέσα στον περίβολο του Αγίου Νικολάου και στην Πλατεία Ελευθερίας. Μετά την ενημέρωση που είχαν, έσπευσαν στα σημεία από τα οποία συγκέντρωσαν δύο μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με κομμάτια ψημένου δηλητηριασμένου κρέατος «φυτεμένα» στα χόρτα και στα δέντρα των δύο πλατειών.

«Προφανώς δεν πρόκειται για έργο ενός ατόμου, αλλά για μια ομάδα ατόμων που ενήργησαν κατόπιν σχεδίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Επανειλημμένα, κάποιοι τοποθετούν δηλητηριασμένα δολώματα στην ευρύτερη περιοχή εδώ και χρόνια. Αναρωτιόμαστε πόσο ανεγκέφαλος μπορεί να είναι κάποιος ώστε να ρίχνει δηλητήρια σε χώρους όπου καθημερινά συχνάζουν γονείς με μικρά παιδιά τα οποία παίζουν στο γρασίδι του περίβολου και ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να αγγίξουν κάποια από αυτά τα κομμάτια, να βάλουν το χέρι στο στόμα με αποτέλεσμα την πιθανή δηλητηρίασή τους», σημειώνουν τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.

Παράλληλα κάνουν έκκληση σε όποιον είδε τα άτομα που τοποθέτησαν τις φόλες, να ενημερώσουν την αστυνομία ή τους φιλοζωικούς συλλόγους.

Σταθμός πρώτων βοηθειών για τραυματισμένα άγρια ζώα

Στο μεταξύ, από το Φιλοζωικό Σύλλογο Βόλου «Κόσμος και Φύση», δημιουργήθηκε στο Βόλο «Σταθμός πρώτων βοηθειών για τραυματισμένα άγρια ζώα». Τα μέλη το Φιλοζωικού Συλλόγου ενημερώνουν ότι όποιος βρει τραυματισμένα πουλιά, μπορεί να τηλεφωνεί στα παρακάτω τηλ.: 6938060539 και 6972354145.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου