ΤΟΠΙΚΑ

Οι διακοπές ρεύματος

οι-διακοπές-ρεύματος-851206

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δίνουν ένα σκληρό αγώνα υπέρ των επαγγελματικών τους συμφερόντων. Έχουν δικαίωμα, ίσως και υποχρέωση, να το κάνουν. Υποστηρίζουν παράλληλα ότι ο αγώνας τους είναι και επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ υποστηρίζουν ότι δεν αγωνίζονται μόνο για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, αλλά και για την αποτροπή περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Ούτε αυτό αμφισβητείται. Είναι μια άποψη που άλλους πείθει και άλλους όχι.
Ο κάθε αγώνας και η κάθε επιλογή εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα τα αποτελέσματα πρέπει να είναι μετρήσιμα. Ο κάθε κλάδος εργαζομένων δεν είναι ξεκομμένος μέσα στην κοινωνία, οφείλει να συνεκτιμάει και τις ανάγκες και της υπόλοιπης κοινωνίας. Άσχετα από τα δικά του δίκαια.
Προς το παρόν αυτό που είναι μετρήσιμο από την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, είναι η κοινωνική αναταραχή και η οικονομική ζημιά, την οποία έχουν υποστεί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι. Με την ευχή ότι αυτή η ζημιά θα είναι αναστρέψιμη, γιατί σε περίπτωση γενικευμένου μπλακ άουτ είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό για πολλές κοινωνικές ομάδες.
Πέρα απ΄ όλα τα προηγούμενα, με τα οποία μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί, είναι απολύτως βέβαιο ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είναι υπέρ των μονοπωλίων είτε αυτά είναι κρατικά είτε ιδιωτικά. Υπάρχει πάντα η μέση οδός της επιλογής και του ανταγωνισμού. Την άποψη αυτή του ελληνικού λαού πρέπει να την λάβουν υπόψη τους οι απεργοί της ΔΕΗ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου