ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ: Στο «στόχαστρο» ο Μ. Λιάπης

πανθεσσαλικο-στο-στόχαστρο-ο-μ-λιάπ-851206

…Στο στόχαστρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου βρέθηκε χθες για μία ακόμη φορά ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, στον οποίο κάποιοι θα πρέπει να του… υπενθυμίσουν ότι έχει κάποιες σημαντικές εκκρεμότητες απέναντι στην πόλη. Καταρχήν είναι η αφερεγγυότητα που δείχνει, όπως άλλωστε και οι προκάτοχοί του, στο ΥΠΠΟ και αφορά στην υλοποίηση των προγραμματικών συμβάσεων του Υπουργείου με τους Δημοτικούς Οργανισμούς στον τομέα του πολιτισμού, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να φυτοζωούν τα τελευταία χρόνια. Οι δύο άλλες εκκρεμότητες ωστόσο που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες είναι εξίσου σημαντικές για την πόλη. Η μία αφορά στη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Μεσογειακούς Αγώνες, προκειμένου να αρχίσουν σταδιακά να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική πλευρά για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Ηδη ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Αντάντι με πρόσφατη συνέντευξή του σε αθηναϊκή εφημερίδα προανήγγειλε ότι ετοιμάζει την… «κίτρινη» κάρτα για την Ελλάδα, αν η Οργανωτική Επιτροπή δεν συγκροτηθεί μέχρι τις 24 Μαρτίου, ημέρα που συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ στην Πεσκάρα. Σημειώνεται πως ο ρόλος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι καταλυτικός, καθώς είναι αντίστοιχος με το ρόλο που είχε για την ευθύνη επιτυχούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 η Οργανωτική Επιτροπή του ΑΘΗΝΑ 2004 υπό την προεδρία της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Ωστόσο χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή επερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκου Μήτρου για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, «στοχοποιήθηκε» και πάλι ο Υπουργός Πολιτισμού, αφού, όπως επισημάνθηκε, αναμένεται η απάντηση του ΥΠΠΟ αν θα συμμετάσχει η Γενική Γραμματεία ή κάποια Εταιρία του Δημοσίου στην κάλυψη μέρους του ποσοστού 25% που δεν έχει καλυφθεί. Το υπόλοιπο 75% έχει ήδη καλυφθεί, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δερβένης, από τους πέντε φορείς (Δήμοι Βόλου, Λάρισας και Νέας Ιωνίας, Επιμελητήριο Μαγνησίας και Νομαρχία Μαγνησίας) ο καθένας από τους οποίους θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό 15%. Όπως είπε ο κ. Δερβένης, εάν δεν συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, το υπόλοιπο 25% θα καλυφθεί από τους φορείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Αυτοί οι φορείς, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Βόλου είναι η Ε.Π.Σ.Θ., η Μητρόπολη, η ΤΕΔΚ Λάρισας, το Επιμελητήριο Τρικάλων κ.α.
Πάντως για να μην αδικούμε τον υπουργό Πολιτισμού θα πρέπει να σημειώσουμε ότι επέστρεψε στην Ελλάδα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, μετά από πολυήμερη απουσία του στο Πεκίνο με αφορμή τη διεξαγωγή των Αγώνων στην αχανή χώρα το ερχόμενο καλοκαίρι. Πάντως ο Δήμαρχος Βόλου μαζί με τον ομόλογό του της Λάρισας Κ. Τζανακούλη θα συναντηθούν σήμερα στην Αθήνα για ημερίδα της ΚΕΔΚΕ και θα επιδιώξουν να έχουν μία συνάντηση με τον κ. Λιάπη, προκειμένου να θίξουν τα δύο συγκεκριμένα θέματα, που είναι καυτά για τις δύο πόλεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου