ΤΟΠΙΚΑ

Πλιάτσικο στην πρώην Περιφερειακή Αγορά

πλιάτσικο-στην-πρώην-περιφερειακή-αγ-851206

Πρωτοφανές πλιάτσικο… στην πρώην Περιφερειακή Αγορά. Ξέφραγο αμπέλι ο χώρος… κάνουν πάρτι καθημερινά οι αθίγγανοι, που έχουν ξεσηκώσει από το χώρο ό,τι υπήρχε, από σίδερα μέχρι και ό,τι άλλο βρήκαν μπροστά τους.
Το φαινόμενο είναι διαρκείας, καθώς τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα η Αστυνομία δέχεται κλήσεις από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για τους απρόσκλητους επισκέπτες.
Το πρόβλημα είναι γνωστό σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργο Σπηλιόπουλο, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας “ΙΑΣΩΝ Α.Ε”, στην οποία έχει παραχωρηθεί με απόφαση του σημερινού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντού, το 2005 η πρώην περιφερειακή αγορά.
Η ΙΑΣΩΝ Α.Ε αδυνατεί να αξιοποιήσει με ιδίους πόρους το χώρο, γι’ αυτό και έχει προχωρήσει σε προκήρυξη για την εξεύρεση επενδυτή.
Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει δύο μεγάλες αθηναϊκές εταιρίες που έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αξιολόγηση των προσφορών το αμέσως επόμενο διάστημα.
“Πρέπει να αξιοποιηθεί το κτίριο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τόνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί αποτελεί μία βάση για τα επόμενα βήματα.
Το 2005 ο υφυπουργός τότε Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός παραχώρησε την ακίνητη περιουσία τής πρώην Περιφερειακής Αγοράς Βόλου.
Πρόκειται για έκταση συνολικού εμβαδού 48.077 τ.μ. στην θέση Μπουρμπουλήθρα – Πεδίο του Άρεως Βόλου, η οποία προορίζεται για την δημιουργία γεωργικού εκθεσιακού και εμπορικού κέντρου, ώστε να αποτελέσει «πηγή επιχειρηματικών δράσεων» για την τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα κέντρο αξιοποίησης εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων εμπορικής και γεωργικής ανάπτυξης.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος ήταν αυτός που είχε παρέμβει, προκειμένου να συσταθεί η εταιρία ΙΑΣΩΝ Α.Ε, υπογραμμίζοντας τότε ότι μεταξύ όλων των άλλων “οι εμπορικές βιοτεχνίες και γεωργικές επιχειρήσεις του Νομού μας θα έχουν πλέον στην διάθεσή τους έναν χώρο, όπου θα μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους στην διεθνή αγορά, ιδίως προς τις χώρες της Βαλκανικής και του Εύξεινου Πόντου να κάνουν εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές και να διευρύνουν έτσι, τον κύκλο της επιχειρηματικής τους δράσης.
Απώτερος στόχος το Κέντρο Εμπορίου «ΙΑΣΩΝ ΑΕ» να αποτελέσει το
κέντρο εμπορικών ανταλλαγών μεγάλου τμήματος ίσως και όλης της χώρας προς αυτές τις περιοχές.
Σημειώνεται ότι στην εταιρία «ΙΑΣΩΝ ΑΕ» συμμετέχουν μόνο τοπικοί φορείς, όπως το Επιμελητήριο Μαγνησίας με ποσοστό μετοχών 45%, ο Δήμος Βόλου με ποσοστό 20%, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας με ποσοστό 20% και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου με ποσοστό 15%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου