ΤΟΠΙΚΑ

«Επιχείρηση προσγείωση» ξεκινά στον Ολυμπιακό

επιχείρηση-προσγείωση-ξεκινά-στον-851206

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν τις τελευταίες ημέρες παίκτες και τεχνική ηγεσία στον Ολυμπιακό, μετά τη νίκη και το διπλό στο Αιγάλεω επί του ομώνυμου συλλόγου. Πάντως μαζί με την προετοιμασία της ομάδας που θα αρχίσει σήμερα από το ΕΑΚ, ο Σούλης Παπαδόπουλος θα ξεκινήσει και προσπάθεια προσγείωσης των παικτών του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι τρεις νίκες στα τελευταία τρία ματς κόντρα σε Καλαμάτα, ΠΑΣ Γιάννενα και Αιγάλεω είναι, αν μη τι άλλο, σπουδαίο κατόρθωμα για την ομάδα του Βόλου, η οποία μέχρι πρότινος βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Στα τελευταία εννέα παιχνίδια οι ερυθρόλευκοι διατηρούν το αήττητο και κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Οι Βολιώτες μπορεί στα περασμένα ματς να μην πανηγύριζαν την νίκη και κάτι τέτοιο να αποτελούσε το μελανό σημείο τους, ωστόσο στις τελευταίες αγωνιστικές οι χρυσές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, μετουσιώνονται σε γκολ. Η συγκομιδή μάλιστα έχει φθάσει τα 13 τέρματα στην επίθεση και μόλις έντεκα στην άμυνα μετά το πέρας των 17 πρώτων αγωνιστικών και του πρώτου γύρου. Σε αυτό βέβαια έχει συμβάλει και η καταλυτική από ό,τι φαίνεται παρουσία του 40χρονου τεχνικού στον ερυθρόλευκο πάγκο. Άλλωστε από την πρώτη ημέρα που ο Σούλης Παπαδόπουλος ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου προπονητικά είχε δηλώσει πως: “Σύντομα θα δείτε μια ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου”. Κάτι τέτοιο έχει γίνει ορατό, αφού η ομάδα είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως επί ημερών του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο της ομάδας του Βόλου ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί τέσσερα τέρματα, εκ των οποίων τα τρία έχουν σημειωθεί στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του Σούλη Παπαδόπουλου στο ερυθρόλευκο πάγκο. Μέσα στο 2008 οι ερυθρόλευκοι έχουν δεχθεί μόλις ένα τέρμα σε σύνολο οκτώ αγωνιστικών και αυτό ήρθε από τον Πανσερραϊκό στην εντός έδρας ισοπαλία με 1-1.
Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου φέρνει τον ερυθρόλευκο σύλλογο να βρίσκεται για πρώτη φορά στην 10η θέση της βαθμολογίας. Πλέον επόμενος σταθμός για το ερυθρόλευκο “τρένο” είναι το ΕΑΚ και η ομάδα του Θρασύβουλου. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως παίκτες και τεχνική ηγεσία θα έχουν σε ακόμη ένα ματς την στήριξη του κόσμου τους. Τα θετικά αποτελέσματα και οι πολύ καλές εμφανίσεις άλλωστε δεν μπορούν από το να “αναγκάσουν” τον ερυθρόλευκο κόσμο να σταθεί εκ νέου στο πλευρό της ομάδας στην μάχη που δίνει για την σωτηρία. Ζητούμενο για το βολιώτικο σύλλογο είναι η ομαλή προσγείωση της ψυχολογίας, καθώς το ξεκίνημα του Β γύρου αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο. Το βέβαιο είναι πως τίποτα δεν έχει κριθεί μέσα από τα τελευταία παιχνίδια πέραν του διαφορετικού άνεμου που πνέει στην ομάδα. Ενός ανέμου αισιοδοξίας για την καλύτερη δυνατή συνέχεια.

Ρεπό χθες, εξετάσεις σήμερα
Από σήμερα μπαίνουν και πάλι σε ρυθμούς προπόνησης οι ερυθρόλευκοι. Χθες το ποδοσφαιρικό
τμήμα απήλαυσε το καθιερωμένο ρεπό της Τρίτης και η επιστροφή αναμένεται και πάλι από σήμερα. Μάλιστα οι παίκτες θα περάσουν και από αιματολογικές εξετάσεις, έτσι ώστε να διαπιστωθεί και η κούραση από τους συνεχόμενος αγώνες.

Περιμένει τρεις
Τρεις επιστροφές τραυματιών περιμένει ο Σούλης Παπαδόπουλος μέσα στις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για τους Γιάννη Τσάγγαρη, Βασίλη Σκαρλάτο και Βαγγέλη Διαμάντη.
Ο πρώτος τέθηκε νοκ άουτ από την αναμέτρηση κόντρα στο Αιγάλεω και δεν συμπεριλήφθηκε καν στην αποστολή. Από την άλλη οι υπόλοιποι δύο ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να είναι έτοιμοι στα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας και έτσι δεν υπολογίστηκαν ούτε με την Καλαμάτα ούτε με τον ΠΑΣ αλλά ούτε κόντρα στο Αιγάλεω. Οι τρεις τους έχουν μπει στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας και αναμένεται να θέσουν εαυτόν στην διάθεση του προπονητή τους.

Ο Καραβίδας σφυρίζει την Κυριακή
Χθες ανακοινώθηκαν, όπως αναμένονταν, οι διαιτησίες των αγώνων της Β Εθνικής. Στην αναμέτρηση του ΕΑΚ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Θρασύβουλου διαιτητής σύμφωνα με τον ορισμό θα είναι ο κ. Γ. Καραβίδας από τον σύνδεσμο διαιτητών ποδοσφαίρου της Ηλείας.
Χρέη βοηθών θα αναλάβουν οι κ.κ. Α. Δημητρακόπουλος και Γ. Πάνος από την Ηλεία και την Εύβοια αντίστοιχα. Τον ρόλο του τέταρτου διαιτητή θα έχει ο Γ. Σέγκος, επίσης από την Εύβοια.
Παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Α. Μαβίνης από την Πιερία και για αναπληρωματικός ορίσθηκε ο Ε. Λάππας από την Καρδίτσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου