ΤΟΠΙΚΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Νερό με μακροσκοπικές αλλοιώσεις

διευθυνση-εμποριου-νερό-με-μακροσκοπ-851206

Επιτραπέζιο νερό, το οποίο είχε εμφανείς μακροσκοπικές αλλοιώσεις, απαγορεύτηκε να διατίθεται στην κατανάλωση.
Μετά από ελέγχους και δειγματοληψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Εμπορίου και ανάλυση στο Χημείου του Κράτους εντοπίστηκαν αιωρούμενα συσσώματα γκρίζου χρώματος σε τρεις φιάλες του επιτραπέζιου νερού και σε όλο τον όγκο του νερού.
Στο μεταξύ, στη διάρκεια αγορανομικών ελέγχων 52 καταστήματα, λαϊκές αγορές, πολυκαταστήματα, φαρμακεία και σε άλλα σημεία πώλησης διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 17 επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις που αφορούσαν σε ανθοπωλεία, τα οποία δεν είχαν ενδεικτικές πινακίδες με την τιμή πώλησης. Επιβλήθηκαν πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.050 ευρώ.
Δεκατέσσερις παραβάσεις αφορούσαν σε μικροπωλητές που πωλούσαν διάφορα είδη εκτός των ορίων Λαϊκών Αγορών, είδη τα οποία δεν αναγράφονταν στην άδεια τους, είτε δεν κατείχαν την απαιτούμενη άδεια. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 4.900 ευρώ.
Στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, η Διεύθυνση Εμπορίου δέχθηκε έξι καταγγελίες πολιτών. Μία από αυτές αφορούσε σε εταιρία εμπορίας καυσόξυλων για παράδοση μικρότερης ποσότητας καυσόξυλων από αυτή που χρέωσε και πληρώθηκε χωρίς την έκδοση απόδειξης, ενώ μία δεύτερη σε κατάστημα πώλησης ειδών ένδυσης για παραπλανητικές εκπτώσεις.
Εξάλλου, ύστερα από ελέγχους της ΥΠ.Ε.Ε. που διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Εμπορίου και αφορούσαν χρήση πετρελαίου κίνησης που ήταν νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης επιβλήθηκαν πρόστιμα σε εταιρίες οδικών μεταφορών συνολικού ύψους 30.000 ευρώ για παράβαση του Ν. 2093, ο οποίος απαγορεύει την χρησιμοποίηση πετρελαίου θέρμανσης.

Λήξη εκπτώσεων
Η υπηρεσία υπενθυμίζει στους καταστηματάρχες ότι η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.
Οσοι καταστηματάρχες επιθυμούν να πωλήσουν τα εμπορεύματά τους σε χαμηλότερες τιμές, μπορούν να προβούν σε αυτή την ενέργεια με την μορφή των «προσφορών» με τις εξής προϋποθέσεις:
Οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας επιτρέπεται μόνο για διάστημα δέκα συνεχόμενων ημερών. Η ποσότητα των προσφερόμενων ειδών δεν μπορεί να υπερβαίνει σε ποσοστό το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Επί των προσφερόμενων ειδών αναγράφεται ευκρινώς, η παλαιά και η νέα τιμή «προσφοράς» και όπου αυτά εκτίθενται.
Προσφορά που είναι ανακριβής ή παραπλανητική ως προς το ποσοστό μείωσης των τιμών των προσφερόμενων ειδών ή προς την ποσότητα αυτών ή ενέχουν οποιαδήποτε μορφή απόκρυψης ή παραπλάνησης, καθώς και οι παραβάτες των χρονικών ορίων και των ποσοστών, τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο από 500 ευρώ έως 50.000 ευρώ. Γνωστοποίηση των προσφορών γίνεται στη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας και στον Εμπορικό Σύλλογο μία τουλάχιστον ημέρα πριν την έναρξή τους.
Τέλος η Διεύθυνση Εμπορίου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολείων που έχουν υποχρέωση δημοσιοποίησης των διδάκτρων για την πρώτη τάξη του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του γυμνασίου (για το σχολικό έτος 2008-2009), να ακολουθήσουν μία ομοιόμορφη παρουσίαση των διδάκτρων, σε ειδικά έντυπα υποδείγματα, αφενός μεν για την πληρέστερη ενημέρωση των αρχείων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, Γενική Διεύθυνση Εσωτερικού Εμπορίου, Δ/νση Τιμών Παροχής Υπηρεσιών, Τμήμα Β και αφετέρου για την διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων γονέων και κηδεμόνων που θα επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου