ΤΟΠΙΚΑ

Μαχαίρωσε τον δικηγόρο πατέρα του

μαχαίρωσε-τον-δικηγόρο-πατέρα-του-683994

Αιματηρό οικογενειακό επεισόδιο, όταν 23χρονος επιτέθηκε εκτός ελέγχου εναντίον του δικηγόρου

Αιμόφυρτος και με εμφανείς μαχαιριές σε σημεία του σώματός του εξήλθε χθες στις 10 το πρωί από το δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Αντωνοπούλου, ο γνωστός δικηγόρος του Βόλου Δημήτρης Σταθόπουλος. Κοντοστάθηκε στο πεζοδρόμιο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και κάλεσε σε βοήθεια. Οι σκηνές μακελειού που είχαν προηγηθεί στο δικηγορικό του γραφείο άρχισαν να αποκαλύπτονται, συγκλονίζοντας τους κύκλους των Δικαστηρίων και το Βόλο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ο δικηγόρος διακομίσθηκε με βαρύτατα τραύματα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, έχοντας ξεπεράσει, ευτυχώς, μετά από χειρουργείο τον κίνδυνο για τη ζωή του, σύμφωνα με τους γιατρούς. Οχι, όμως, και το σοκ από τις βίαιες σκηνές που έζησε στο γραφείο του…

Ηταν ο 23χρονος γιος του το πρόσωπο που του επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, νωρίτερα στο γραφείο του, μετά από έντονο διαπληκτισμό τους για οικογενειακά τους ζητήματα. Τα ενδοοικογενειακά επεισόδια μεταξύ πατέρα και γιου φαίνεται ότι ήταν συχνά και με ένταση τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με μάρτυρες. Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου άκουσαν, όπως περιέγραφαν, φωνές καυγά από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικία στην οδό Αντωνοπούλου με Αλεξάνδρας, όπου στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο.

Χθες, μια ακόμη λογομαχία μεταξύ του 59χρονου δικηγόρου και του 23χρονου παιδιού του ακούστηκε μέσα από το γραφείο, με φρικτή όμως κατάληξη. Ενοικοι της ίδιας πολυκατοικίας τρόμαξαν από τις δυνατές φωνές. Ο διαπληκτισμός των δύο αντρών συνεχίστηκε έξω από το γραφείο, στις σκάλες.

Εντρομος ο δερματολόγος Κ. Σιτοκωνσταντίνου κατευθύνθηκε από το ιατρείο του, που λειτουργεί στην ίδια πολυκατοικία της Αντωνοπούλου 83, προς το δικηγορικό γραφείο. Ο 23χρονος βρίσκονταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου. «Τους είδα να έχουν πιαστεί στα χέρια και ο γιος του να προσπαθεί να τον ρίξει από τη σκάλα. Στάθηκα ανάμεσά τους. Προσπάθησα και κατάφερα να τους χωρίσω. Είδα το νεαρό να φεύγει από την πολυκατοικία και το Δημήτρη να επιστρέφει στο γραφείο ταραγμένος. Θεώρησα ότι το επεισόδιο είχε λήξει…».

Η οικογενειακή διαμάχη είχε δυστυχώς και συνέχεια. Ο 23χρονος επέστρεψε στο γραφείο και η εξέλιξη του επεισοδίου ήταν αιματηρή. Επιτέθηκε με μανία στον πατέρα του και του κατάφερε με μαχαίρι σοβαρά χτυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματός του, κυρίως στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

Το δικηγορικό γραφείο μετατράπηκε σε λουτρό αίματος. Ο 59χρονος κινήθηκε από τη σκάλα αιμόφυρτος στην οδό Αντωνοπούλου και στάθηκε στον πεζόδρομο, προκαλώντας σοκ σε όσους βρίσκονταν στο σημείο.

Με μονάδα του ΕΚΑΒ έγινε εσπευσμένα η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του, που χαρακτηρίζονταν ιδιαίτερα σοβαρή.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Ο 23χρονος φοιτητής συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κρατείται. Σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου