ΤΟΠΙΚΑ

«Εμφραγμα» στους δρόμους του Βόλου

εμφραγμα-στους-δρόμους-του-βόλου-684034

Εχουν ενταθεί τα διπλοπαρκαρίσματα μετά την εξαφάνιση των δημοτικών αστυνόμων από το κέντρο

Καθημερινό κυκλοφοριακό… έμφραγμα στους κεντρικούς δρόμους του ΒόλουΑυτοκίνητα παρκαρισμένα ακόμη και διπλοπαρκαρισμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπου απαγορεύεται ακόμη και η στάση, παρεμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων. Κατάληψη πεζοδρομίων από μηχανοκίνητα ακόμη και του πεζοδρόμου της Ερμού από φορτηγά που κάνουν φορτοεκφορτώσεις για λογαριασμό εμπορικών καταστημάτων… Η απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας από τους δρόμους του Βόλου, εντείνει το φαινόμενο αναρχίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Δεν έχουν ακόμη καταργηθεί

Μολονότι υπολείπονται άλλες δύο εβδομάδες, πριν τεθεί σε ισχύ η απόφαση κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους από τα μέσα Ιουλίου.

Η Δημοτική Αστυνομία ουσιαστικά θα αποτελέσει παρελθόν για τη Δημοτική Αρχή Βόλου, από τις 22 Σεπτεμβρίου και μετά. Οι 40 υπάλληλοι που σήμερα απασχολούνται στην υπηρεσία αναμένεται να βγουν σε διαθεσιμότητα. Από αυτούς οι πέντε θα παραμείνουν στο Δήμο Βόλου, ενώ περίπου επτά άτομα εκτιμάται ότι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα. Άγνωστη θα είναι η εργασιακή τύχη για τους υπόλοιπους, που θα αμείβονται με το 75% του μισθού τους για το επόμενο οκτάμηνο και σε περίπτωση που δεν ανοίξει θέση εργασίας θα βρεθούν στην ανεργία.

Αλλες οι προτεραιότητες

Προς το παρόν, οι δημοτικοί αστυνόμοι καλούνται να εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους. Η εξαφάνισή τους από τους δρόμους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η καθημερινότητα των πολιτών, αποτελεί θέμα… προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο της υπηρεσίας, Δημήτρη Δερβένη, το λιγοστό προσωπικό που έχει απομείνει δεν αρκεί για να βγαίνει στους δρόμους για τον έλεγχο των παράνομων παρκαρισμάτων ή στις λαϊκές για το παρεμπόριο.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο κύκλος των κινητοποιήσεων των δημοτικών αστυνόμων στα τέλη Ιουλίου, ξεκίνησαν οι άδειες του προσωπικού για να μην τις χάσουν όταν θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Ετσι η υπηρεσία καλείται να λειτουργήσει με μόλις 10 – 15 άτομα προσωπικό, τα οποία ασκούν κατά προτεραιότητα αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με σφραγίσεις καταστημάτων, επιδόσεις εγγράφων, βεβαιώσεις γνησίου υπογραφής αλλά και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

«Πρόκειται για αρμοδιότητες που δεν μπορεί να ασκήσει η ΕΛ.ΑΣ», είπε ο κ. Δερβένης, εξηγώντας την προτεραιότητα που έδωσε στις συγκεκριμένες αρμοδιότητες έναντι άλλων.

Θα ενταθεί το πρόβλημα

Με έγγραφο των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, που παρέλαβε προ διημέρου, ο Δήμος Βόλου, καλείται η Ελληνική Αστυνομία να συνδράμει στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, σε ό,τι αφορά σε κυκλοφοριακά ζητήματα, ελέγχους σε λαϊκές αγορές και παρεμπόριο.

Ουσιαστικά η συνεργασία των δύο θα είναι μόλις για δύο εβδομάδες. «Εάν στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. δεν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα αντικείμενα, η κατάσταση θα εκτραχυνθεί», ανέφερε ο κ. Δερβένης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου