ΤΟΠΙΚΑ

Προς «μονά-ζυγά» στο Εμπορικό Κέντρο;

προς-μονά-ζυγά-στο-εμπορικό-κέντρο-851206

Aνοικτό αφήνει το θέμα υιοθέτησης του μέτρου μονά – ζυγά στην περιοχή του εμπορικού κέντρου του Βόλου ο Δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης, απαντώντας σε χθεσινή έρευνα αθηναϊκής εφημερίδας (ΤΑ ΝΕΑ), που ζήτησε τις απόψεις των δημάρχων τεσσάρων μεγάλων ελληνικών πόλεων, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Βόλου, στο μέτρο που έχει να κάνει με την επιβολή διοδίων μέσα στις πόλεις. Μία πρόταση που εισηγείται και το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και το οποίο έχει υιοθετηθεί από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, σε μία προσπάθεια να αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό.
Σύμφωνα με τον Αλέκο Βούλγαρη, «για την αντιμετώπιση του προβλήματος εξετάζεται ακόμη και η επιβολή του μέτρου «μονά- ζυγά» στην περιοχή του εμπορικού κέντρου», κάτι που ερμηνεύεται ότι θα είναι μία από τις προτάσεις που θα βάλει το τραπέζι της διαβούλευσης που ξεκινά τις επόμενες μέρες μεταξύ του Δήμου και των εμπλεκόμενων εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου με σκοπό την τόνωση της τοπικής εμπορικής αγοράς του Βόλου.
Κατά της επιβολής του μέτρου των διοδίων στο κέντρο των ελληνικών πόλεων τάσσονται και οι ομόλογοι του Αλέκου Βούλγαρη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, που ζητούν όπως σε κάθε περίπτωση προηγηθεί η βελτίωση των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς. «Πρώτα, λένε, παρέχουμε υπηρεσίες, υποδομές και βελτίωση συγκοινωνιών και μετά απαγορεύουμε και αστυνομεύουμε».
Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται, εκτός των άλλων, δηλώσεις και του Καθηγητή Σχεδιασμού μεταφορών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά κ. Στράτου Παπαδημητρίου, που σημειώνει ότι «δεν είμαι κατά της επιβολής διοδίων, ωστόσο θα μπορούσαμε σε πρώτη φάση να πείσουμε τον κόσμο να αφήσει το Ι.Χ., φτιάχνοντας καλύτερες συγκοινωνιακές υποδομές. Δεν μπορούμε, συνεχίζει, να ζητάμε από τον κόσμο να προτιμά τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να αυξάνουμε συνεχώς τις τιμές των εισιτηρίων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου