ΤΟΠΙΚΑ

Σχολεία – «σκουπιδότοποι»

σχολεία-σκουπιδότοποι-686526

«Σκουπιδότοπους» θυμίζουν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της απουσίας σχολικών καθαριστριών, είναι εμφανή στα σχολικά προαύλια, στα γραφεία των εκπαιδευτικών, στις αίθουσες διδασκαλίας και στις σχολικές τουαλέτες.

Γονείς που προσέρχονται για να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αντικρίζουν καταστάσεις που δεν ταιριάζουν σε σχολικούς χώρους. Σε δύσκολη θέση και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί για την εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία τους έξι ημέρες πριν τον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς.

Εν αναμονή συμβασιούχων καθαριστριών βρίσκονται δεκάδες σχολικά κτίρια στο νομό Μαγνησίας. Τα σχολεία που ήταν κλειστά όλο το καλοκαίρι και στο μεσοδιάστημα δεν μπήκε ούτε… σκούπα, χρειάζονται γενική καθαριότητα, προκειμένου να θυμίσουν και πάλι σχολικούς χώρους.

Προς το παρόν θυμίζουν σκουπιδότοπους. Εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Χαρτιά, φύλλα, μπουκάλια, πλαστικά «πνίγουν» τα σχολικά προαύλια. Ασκούπιστα γραφεία εκπαιδευτικών και σχολικές αίθουσες σε άθλια κατάσταση, με τη σκόνη και τη βρωμιά να κάνουν… πάρτι. Μέχρι και ψόφιο πουλί που το έτρωγαν σκουλήκια βρήκαν εκπαιδευτικοί μέσα σε σχολική αίθουσα στην οποία σε λίγες ημέρες θα κληθούν να καθίσουν οι μαθητές για την έναρξη των μαθημάτων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις τουαλέτες των σχολείων τα οποία δεν έχουν καθαρίστρια. Δεν είναι μόνο το χαρτί υγείας και το σαπούνι που λείπει. Οι τουαλέτες χρειάζονται απαραιτήτως απολύμανση πριν πάνε μαθητές και καθηγητές.

Η εγκατάλειψη των σχολείων δε φαίνεται μόνο στα σκουπίδια και τη βρωμιά που συσσωρεύουν. Η ατμόσφαιρα στους σχολικούς χώρους είναι «βαριά» από τη στιγμή που εδώ και τρεις μήνες δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση καθαριότητας.

Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, ετοιμάζονται να πιάσουν σκούπα και σφουγγαρόπανο για να συμμορφώσουν τα σχολεία, που παρουσιάζουν άθλια εικόνα.

Κρούουν δε, τον κώδωνα του κινδύνου στο Υπουργείο και τους Δήμους ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς όπως υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα να πιάσουν δουλειά οι καθαρίστριες, θα απαιτηθεί τουλάχιστον μια εβδομάδα συνεχούς καθαριότητας για να αποκατασταθεί η εικόνα των σχολείων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου