Η Μητρόπολη Δημητριάδος κατά του υποσιτισμού των μαθητών

Τελευταία ενημέρωση: 2013-09-05, 15:25:38
Η Μητρόπολη Δημητριάδος κατά του υποσιτισμού των μαθητών

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, ήδη από το προηγούμενο σχολικό έτος, η Τοπική Εκκλησία θα είναι αλληλέγγυα στον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των μαθητών και στη φετινή σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με επιστολή του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου προς τους δεκάδες εντεταλμένους στο έργο αυτό κληρικούς, «οι συνεχώς αυξανόμενες τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης επιβάλλουν να συνεχίσουμε και τη νέα σχολική χρονιά τη διακριτική παρουσία μας και την εποικοδομητική συνεργασία μας με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όλων των Σχολείων, με σκοπό να αντιμετωπισθεί κάθε περίπτωση υποσιτισμού μαθητών ή κάλυψη ανάγκης ρουχισμού, υπόδησης και σχολικών ειδών».

 

Ο κ. Ιγνάτιος ζητεί από τους εντεταλμένους Ιερείς:

- να επισκεφθούν τα σχολεία της ευθύνης τους μέσα στο Σεπτέμβριο και να συναντηθούν με τους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την ανάληψη των καθηκόντων τους.

 

- να καταστήσουν σαφές ότι η Τοπική Εκκλησία είναι σε θέση να καλύψει διακριτικά τις σχετικές ανάγκες των μαθητών, αλλά και την αδυναμία στην ένδυση και στην προμήθεια των σχολικών ειδών.

- να δηλώσουν την ετοιμότητά τους να διακονήσουν το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, εφόσον τους ζητηθεί και

- εντός του Οκτωβρίου να ενημερώσουν γραπτώς την Ιερά Μητρόπολη περί της διακονίας τους, τις ανάγκες που κατέγραψαν και τον τρόπο που επέλεξαν για την αντιμετώπισή τους.

 

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Ιγνάτιος επισημαίνει τα εξής: «Δυστυχώς, πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, κάποιοι αποφάσισαν να απομακρύνουν τους κληρικούς από τα σχολεία και να στερήσουν τους μαθητές από τις ευεργετικές επιδράσεις του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως, που με πνεύμα θυσίας, αγάπης, διάκρισης και υπομονής διακόνησαν ειδικά καταρτισμένοι ιερείς. Τώρα μας προσκαλεί η Πολιτεία να συνεργαστούμε και πάλι με σκοπό να συμπαρασταθούμε στη μαθητιώσα νεολαία μας, που αποτελεί το πολύτιμο κομμάτι της καρδιάς μας και την ελπίδα της πατρίδας μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε, ούτε περιθώρια να αδιαφορήσουμε. Τώρα είναι η ώρα της Εκκλησίας, ως Μάνας στοργικής αυτού του τόπου, να αγκαλιάσει με τη μητρική της αγάπη, να συνδράμει με όσες δυνάμεις διαθέτει, να ενισχύσει με την προσευχή της, να καθοδηγήσει με το φως της αλήθειας του Ευαγγελίου, να προσφέρει ελπίδα, κουράγιο και απαντοχή στα παιδιά της».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=