ΤΟΠΙΚΑ

Εντεκα χρόνια «τσιγγάνοι» στο ΕΚΑΒ Βόλου

εντεκα-χρόνια-τσιγγάνοι-στο-εκαβ-βό-851206

Ακατάλληλο χαρακτηρίστηκε από την πολεοδομία το κτίριο στο οποίο στέλνουν προσωρινά την υπηρεσία του ΕΚΑΒ μετά την έξωση για να στεγαστεί στο κτίριο που ήδη στεγάζεται ο ΟΚΑΝΑ.
Αγανακτισμένοι είναι οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι με αφορμή το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας στους τομείς της υγείας. Το ιδανικό, το εφικτό, το κοινωνικά αναγκαίο», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Ξενία», στο Βόλο, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί με την υπηρεσία τους εδώ και 11 χρόνια και την προσωρινή μεταγωγή τους σε ακατάλληλο κτίριο. «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια» και δια του λόγου το αληθές η υπηρεσία του ΕΚΑΒ, που εδρεύει στο κτίριο της παλιάς αιμοδοσίας, αναγκάζεται πάλι να «ξεσπιτωθεί» για να διατεθεί το κτίριο στο ΟΚΑΝΑ.
Η λύση της προσωρινής μετακόμισης σε διπλανό κτίριο, το οποίο χρησιμοποιούνταν για συνεργεία, είναι αδύνατη, καθώς το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο από την πολεοδομία. Η οροφή του κτιρίου είναι από αμίαντο, τα υδραυλικά βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν υπάρχει ασφάλεια και είναι μικρό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χωρέσει τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.
Μια άλλη λύση που προτάθηκε μετά το πρόβλημα που προέκυψε είναι να στεγαστεί η υπηρεσία στο πρώην κτίριο του ΠΙΚΠΑ. Το σημαντικότερο βέβαια από όλα είναι ότι στο μέρος που εδρεύει το κτίριο, στο στενό της Χαρισιάδου με Δημητριάδος, δεν υπάρχει χώρος για να παρκάρουν οι εργαζόμενοι τα ασθενοφόρα αλλά ούτε και περίφραξη. Μια μικρή λύση αποτελεί η παραχώρηση χώρου στο λιμάνι ή στην είσοδο των ΚΤΕΛ που γίνεται και το καινούργιο πάρκινγκ.
Επίσης έχει συζητηθεί η προοπτική να μεταφερθεί η υπηρεσία του ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγριάς ή στη Παιδόπολη. Ωστόσο σύμφωνα και με τον κ. Νίκο Ρουσόπουλο, πρόεδρο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, αυτή είναι μια λύση την οποία δεν θα έπρεπε να συζητάμε, γιατί μια τέτοια έκβαση θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνα για τον κόσμο».
Ο κ. Ρουσόπουλος, τόνισε ότι «το Υπουργείο Υγείας έχει υποσχεθεί ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ θα στήσει καινούργιο κτίριο για να στεγαστεί το ΕΚΑΒ, έχουν ήδη δεσμεύσει το οικόπεδο και σε τρεις μήνες ξεκινάνε να ρίχνουν μπετά. Αυτά όμως τα ακούμε 11 χρόνια τώρα και δεν πιστεύουμε τίποτα, αν δεν τα δούμε».
Απορίας άξιο είναι γιατί δεν παραχωρείται τμήμα στο Πανθεσσαλικό, καθώς ένα μεγάλο μέρος, ειδικά κάτω από τις κερκίδες, παραμένει ανεκμετάλλευτο. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι τα ολυμπιακά ακίνητα αποτελούν φορέα διαχείρισης των τοπικών φορέων. Σε δήλωσή του σε τοπικό κανάλι χθες το βράδυ ο κ. Βασίλης Στεργιόπουλος μέλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ, τόνισε ότι «για το Πανθεσσαλικό τούς ζητούσαν ενοίκιο 5.000€».
Στο πρόβλημα της μετακίνησης και εγκατάστασης του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε και η κ. Μαρία Καρά, Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία υπογράμμισε ότι «το ΕΚΑΒ είναι ξεχωριστή υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας. Δεν αφορά στο νοσοκομείο, όμως εμείς παρά ταύτα τους φιλοξενούμε, έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί μια μόνιμη στέγη που να τελεί τις προδιαγραφές και ήδη αυτή τη στιγμή σας διαβεβαιώ ότι γίνεται μια προσπάθεια να αποκτήσει τον δικό του μόνιμο χώρο. Εμείς τους παραχωρούμε τμήμα του προαύλιου χώρου του παλιού νοσοκομείου, ώστε να φτιάξουν το δικό τους μόνιμο οίκημα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου