ΤΟΠΙΚΑ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Εξώδικο κατά του ΟΛΒ

βιομηχανοι-θεσσαλιασ-εξώδικο-κατά-το-851206

Εξώδικη διαμαρτυρία κατέθεσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος σε βάρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.
Όπως επισημαίνεται στο εξώδικο «απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Λιμένος Βόλου εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι εργαζόμενοι στους τομείς φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης εμπορευμάτων έχουν επιβραδύνει το ρυθμό της εργασίας τους σε τέτοιο βαθμό, που η απόδοσή τους έχει μειωθεί σε ποσοστό 80% σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η επίδειξη υπερβολικού, πλην φαινομενικού ζήλου, στην τήρηση με σχολαστικότητα τυπικών διατυπώσεων της εργασίας τους έχει δημιουργήσει τρομερές δυσχέρειες, μείωση της αποδοτικότητας και χειροτέρευση της ποιότητας της παρεχόμενης εργασίας.
Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο λιμάνι του Βόλου έχουν κάνει πλέον αδύνατη τη λειτουργία των περισσοτέρων επιχειρήσεων τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στους υπόλοιπους Νομούς της Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. Η προμήθεια πρώτων υλών για όλες τις βιομηχανίες είναι προβληματική, με αποτέλεσμα η απόδοσή τους να έχει μειωθεί στο ελάχιστο και η ζημία, θετική και αποθετική, να είναι “ανυπολόγιστη”. Αναπόφευκτα λοιπόν η κωλυσιεργία των εργαζομένων εξαναγκάζει την πλειονότητα των επιχειρήσεων σε παύση των εργασιών τους.
Η επιχείρηση, που λειτουργεί στο λιμάνι είναι κοινής ωφέλειας και η σωστή λειτουργία της έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
Η ύπαρξη αυτού του σοβαρού προβλήματος είναι γνωστή καιρό τώρα και ο “Οργανισμού Λιμένος Βόλου” έχει ενημερωθεί επανειλημμένα, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, που πλήττει ευρέως τις οικονομικές και παραγωγικές δραστηριότητες των επιχειρηματικών μονάδων της περιφέρειάς μας.
Πρωταρχικός σκοπός του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας είναι η εξυπηρέτηση και η προστασία των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο λιμάνι δημιουργεί αξεπέραστα εμπόδια στη λειτουργία τους.
Η συνέχιση της συγκεκριμένης κατάστασης δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία του λιμανιού καθώς με τον τρόπο που γίνεται η εργασία στο λιμάνι καταλύεται κάθε έννοια νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης και οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε αφανισμό.
Ο “Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος” διαμαρτύρεται εντονότατα για τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του “Οργανισμού Λιμένος Βόλου” απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και καλεί τον Οργανισμό να επιληφθεί του προβλήματος με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρξει άμεση και ουσιαστική ομαλοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο του λιμανιού στον οποίον και προΐσταται ο “Οργανισμός Λιμένος Βόλου”.
Η άμεση ενέργεια από πλευράς του “Οργανισμού Λιμένος Βόλου” αποτελεί επιτακτική ανάγκη για το συμφέρον της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου, ώστε να διευθετηθεί γρήγορα το θέμα και να γίνει δυνατός ο άμεσος εφοδιασμός των επιχειρήσεων.
Τονίζεται πως αν δεν συμμορφωθεί ο Οργανισμός Λιμένος, θα φέρει τη συλλογική ευθύνη για το πρόβλημα και ο “Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος” απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη, με όλες τις γνωστές ενέργειες, και θα προβεί στη λήψη κάθε μέτρου που παρέχει ο νόμος για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου