ΤΟΠΙΚΑ

Να βρουν τον τρόπο υπεύθυνης ενημέρωσης

να-βρουν-τον-τρόπο-υπεύθυνης-ενημέρωσ-851206

‘Η θα πρέπει να βρουν κάποιον τρόπο να συμφωνούν μεταξύ τους ή θα μας αποτρελάνουν.
Λογικό ήταν να ανησυχήσουν οι κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, πληροφορούμενοι χθες ότι τα αιωρούμενα σωματίδια, η σκόνη δηλαδή, όχι απλώς υπερέβησαν τα όρια ασφαλείας, αλλά έφθασαν οκτώ φορές πάνω, απειλώντας μας σχεδόν με ασφυξία. Μετρημένα από το σταθμό μέτρησης του Πανεπιστημίου.
Η κατάσταση… τρέλας συμπληρώθηκε χθες, όταν οι δυο άλλοι σταθμοί μέτρησης, της ΔΕΥΑΜΒ και της Νομαρχίας, έδωσαν τις δικές τους τιμές, με σωματίδια αρκετά χαμηλότερα σε βαθμό συγκέντρωσης στην ατμόσφαιρα, την ίδια ατμόσφαιρα, έστω και αν πάλι τα όρια ασφαλείας είχαν ξεπερασθεί.
Το ωραίο είναι ότι όλες οι μετρήσεις ήταν σωστές! Απλώς, όπως ελέχθη χθες, η τιμή που ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο ήταν σε στιγμή που δίπλα στον σταθμό του γινόταν… κατεδάφιση!
Ο κόσμος δεν φταίει να ψάχνεται, επειδή έχουμε τρεις σταθμούς μέτρησης σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, από τρεις διαφορετικούς φορείς, που μεταξύ τους δεν μπορούν να ομαδοποιήσουν μετρήσεις και ανακοινώσεις. Οσο και αν είναι αντιεπιστημονικό να ανακοινώνεις μέτρηση στιγμιαία και όχι σε επίπεδο 24ώρου τουλάχιστον.
Ο πολίτης, ειδικά για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία του, έχει κάθε δίκαιο να είναι καχύποπτος προς ό,τι ακούει. Να υπολογίζει ότι μπορεί ακόμη και “παιχνίδια” να παίζονται, όχι απαραίτητα συναλλαγής, άλλα που να “χαμηλώνουν” και άλλα που να “μεγαλώνουν” τις τιμές μετρήσεων.
Ας βρουν τρόπο και να συντονιστούν και τα μηχανήματά τους να ρυθμίσουν και τον τρόπο που θα καταγράφουν τα ευρήματα, αλλά και τι θα δίνεται στη δημοσιότητα με την κοινή ευθύνη των υπευθύνων φορέων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου