ΤΟΠΙΚΑ

Ανασύνταξη δυνάμεων επιχειρείται στον Εθν. Ολυμπιακό

ανασύνταξη-δυνάμεων-επιχειρείται-στ-851206

Ανασύνταξη δυνάμεων επιχειρείται στον Εθνικό Ολυμπιακό μετά την εντός έδρας ήττα για την 17η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Η Αναγέννηση Γιαννιτσών υποχρέωσε την ομάδα του Κώστα Σταματίου στην πέμπτη της ήττα για φέτος και μάλιστα προσπέρασε τους ερυθρόλευκους στην βαθμολογία.
Η Αναγέννηση πλέον έχει 28 βαθμούς έναντι 27 που έχει ο σύλλογος του Βόλου.
Είναι γεγονός πάντως πως τίποτα δεν έχει χαθεί στην προσπάθεια της διεκδίκησης της 2ης προνομιούχου θέσης, αφού υπολείπεται ακόμη ένας ολόκληρος γύρος και 17 αγωνιστικές.
Όσον αφορά στο προχθεσινό παιχνίδι, οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να φθάσουν κοντά στο πολυπόθητο τέρμα και παρά τις πολλές προσπάθειές τους στο τέλος το πλήρωσαν μετά από ένα λάθος του Καραναστάση, το οποίο εκμεταλλεύθηκαν οι φιλοξενούμενοι και με τον Μυρωνίδη έφυγαν με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους για την Πέλλα. Η ομάδα του Βόλου ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-4-2. Ο Κώστας Σταματίου εμπιστεύθηκε τον Καραναστάση κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα παρέταξε από δεξιά προς τα αριστερά τους Μητσόπουλο, Ευθυμιάδη, Μητσιόπουλο και Μουρκάκη. Στο κέντρο αγωνίστηκε ο Μακρής και στην ίδια ευθεία έπαιξαν μαζί του οι Σαβάλα από τα δεξιά και Φλώρος στα αριστερά. Μπροστά τους και πίσω από το επιθετικό δίδυμο αγωνίστηκε ο Λούκας και η επίθεση απαρτιζόταν από τους Κυπαρίσση και Βέργο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμυριώτης τεχνικός θέλησε να αλλάξει κάποια στοιχεία στην ομάδα του και γι’ αυτό στον αγώνα έριξε τους Τσατσαλίδη και Μπέκο στη θέση των Σαβάλα και Βέργου. Παράλληλα έγιναν κάποιες εσωτερικές αλλαγές, αφού ο Μουρκάκης έπαιξε ως δεξί μπακ, ο Μπέκος ως αριστερό και ως στόπερ παρέμειναν οι Ευθυμιάδης και Μητσιόπουλος. Στη μεσαία γραμμή χρησιμοποιήθηκε ο Μητσόπουλος ως δεξί χαφ, ενώ οι Φλώρος και Μακρής παρέμειναν στην ίδια θέση. Ο Τσατσαλίδης αγωνίστηκε με τον Κυπαρίσση στην επίθεση και πίσω τους βρέθηκε ο Λούκας. Η είσοδος τόσο του Τσατσαλίδη, όσο και του Μπέκου, βοήθησε την ομάδα, αφού δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από τον τερματοφύλακα Σακελλαρίδη, που μερικές φορές στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός. Μία τέτοια ήταν στο 47, όταν ο Τσατσαλίδης άνοιξε την αντίπαλη άμυνα, έκανε την σέντρα και ο Δουλκερίδης στην προσπάθειά του να διώξει σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Περιμένει Γέλοβατς και Τέα
Δύο σημαντικότατες απουσίες επηρέασαν την ομάδα του Εθνικού Ολυμπιακού τις τελευταίες αγωνιστικές. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν αιτία στην προχθεσινή ήττα. Γέλοβατς και Τέας αναμένονται με ιδιαίτερη αγωνία από τον προπονητή Κώστα Σταματίου, καθώς και οι δύο αποτελούν βασικές επιλογές στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Για την ερχόμενη αναμέτρηση κόντρα στον Θερμαϊκό Θέρμης η τεχνική ηγεσία θα ήθελε να έχει ετοιμοπόλεμους αμφότερους τους ποδοσφαιριστές, αλλά κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και έτσι θα προσπαθήσουν να είναι παρόντες στη 19η αγωνιστική απέναντι στην Αναγέννηση Άρτας στις 12 Μάρτη. Παράλληλα με διάστρεμμα ταλαιπωρείται ο Μακρής, αλλά η συμμετοχή του την ερχόμενη Τετάρτη θεωρείται βέβαιη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου