ΤΟΠΙΚΑ

Την «πάτησε» με 0-1 κόντρα στα Γιαννιτσά ο Εθνικός Ολυμπιακός

την-πάτησε-με-0-1-κόντρα-στα-γιαννιτσά-851206

Την ήττα με 0-1 γνώρισε χθες στο Πανθεσσαλικό η ομάδα του Εθνικού Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να σπάσουν την πολυάριθμη αμυντική γραμμή της Αναγέννησης Γιαννιτσών και το πλήρωσαν στο 82, όταν μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Καραναστάση ο Μυρωνίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του, που μπαίνει με την σειρά της στο κόλπο της κατάκτησης της 2ης θέσης.

Χαμένο το πρώτο ημίχρονο
Ανεκμετάλλευτο πέρασε το πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Εθνικού Ολυμπιακού.
Η ομάδα του Βόλου ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-4-2. Ο Κώστας Σταματίου εμπιστεύθηκε τον Καραναστάση κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα παρέταξε από δεξιά προς τα αριστερά τους Μητσόπουλο, Ευθυμιάδη, Μητσιόπουλο και Μουρκάκη. Στο κέντρο αγωνίστηκε ο Μακρής και στην ίδια ευθεία έπαιξαν μαζί του οι Σαβάλα από τα δεξιά και Φλώρος στα αριστερά. Μπροστά τους και πίσω από το επιθετικό δίδυμο αγωνίστηκε ο Λούκας και η επίθεση απαρτιζόταν από τους Κυπαρίσση και Βέργο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7, όταν ο Λούκας εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Κυπαρίσσης έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ. Η Αναγέννηση βγήκε στην κόντρα στο 9, αλλά ο Μαχαιρούδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καραναστάση. Η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους που ήταν κάκιστοι απέναντι σε μια κλειστή άμυνα ήρθε με τον Μητσόπουλο να κάνει την σέντρα-σουτ στο 29 και τον Σακελλαρίδη να μπλοκάρει ανενόχλητος.

Καλύτερη εικόνα στο Β
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμυριώτης τεχνικός θέλησε να αλλάξει κάποια στοιχεία στην ομάδα του και γι’ αυτό στον αγώνα έριξε τους Τσατσαλίδη και Μπέκο στην θέση των Σαβάλα και Βέργου. Παράλληλα έγιναν κάποιες εσωτερικές αλλαγές αφού ο Μουρκάκης έπαιξε ως δεξί μπακ ο Μπέκος ως αριστερό και ως στόπερ παρέμειναν οι Ευθυμιάδης και Μητσιόπουλος. Στην μεσαία γραμμή χρησιμοποιήθηκε ο Μητσόπουλος ως δεξί χαφ, ενώ οι Φλώρος και Μακρής παρέμειναν στην ίδια θέση. Ο Τσατσαλίδης αγωνίστηκε με τον Κυπαρίσση στην επίθεση και πίσω τους βρέθηκε ο Λούκας. Στην πρώτη καλή στιγμή του Β μέρους ο Τσατσαλίδης στο 47 διείσδυσε στην μεγάλη περιοχή από αριστερά όπως έκανε επίθεση ο Εθνικός Ολυμπιακός και την τελευταία στιγμή σέντραρε με το αριστερό. Ο Δουλκερίδης στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Σακελαρίδη. Στο 61 η Αναγέννηση κέρδισε έμμεσο φάουλ εκτός περιοχής για διαμαρτυρία του Ευθυμιάδη που αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα. Ο Μυρωνίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Καραναστάση. Πέντε λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι σε αντεπίθεση τους βγήκαν μπροστά με τον Μπέκο να κάνει την σέντρα και τον Μητσόπουλο να ανατρέπεται βίαια με τάκλιν από τον Δουλκερίδη. Στην συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής της αναμέτρησης θα έπρεπε να δείξει την δεύτερη κίτρινη στον Δουλκερίδη για το μαρκάρισμά του, κάτι που δεν το έκανε. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Λούκας, στέλνοντας την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Σακελλαρίδη, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στο 67 ο Λούκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Μακρής έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Τσατσαλίδη, που δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά με προβολή. Στο 75 πάλι από στημένη φάση ο Λούκας εκτέλεσε φάουλ, με τον Μακρή να πιάνει την κεφαλιά-ψαράκι και ο Σακελαρίδης να του λέει όχι. Στον αγώνα έπεσε και ο Ιορδανίδης, ώστε να ενισχύσει την επίθεση, αλλά η Αναγέννηση ήταν επικίνδυνη σε κάθε αντεπίθεσή της. Σε μία από αυτές ο Δούμας κέρδισε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Δουλκερίδης. Ο Καραναστάσης βγήκε στο ύψος του πέναλτι και στην προσπάθειά του να μπλοκάρει την μπάλα, την έχασε μέσα από τα χέρια του. Μέσα σε σύγχυση η ερυθρόλευκη άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει και ο Μυρωνίδης εκμεταλλεύθηκε πλήρως το λάθος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού Ολυμπιακού στο 82. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η κεφαλιά του Ιορδανίδη στο 85 και το σουτ του Φλώρου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων δεν βρήκαν τον στόχο.

Γ ΕΘΝΙΚΗ-17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
0 1
Κίτρινες: Δουλκερίδης, Σέου, Μυρωνίδης-Ευθυμιάδης, Φλώρος
Διαιτητής: Τσελακίδης
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καραναστάσης, Μητσόπουλος, Μουρκάκης, Μακρής, Μητσιόπουλος, Φλώρος, Λούκας (76΄ Ιορδανίδης), Ευθυμιάδης, Κυπαρίσσης, Σαβάλα (46΄ Τσατσαλίδης), Βέργος (46΄ Μπέκος).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Σακελλαρίδης, Ντουτσαρίδης, Δουλκερίδης, Καραμεταξάς (69΄ Δούμας), Μουρατίδης (87΄ Νταντάμης), Κιλίκης, Σέου, Παπαγερίδης, Νήρας (62΄ Κουτρογιάννης), Μυρωνίδης, Μαχαιρούδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου