ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Προσπάθειες
30 ετών…

Η επαναφορά της Εταιρίας Λαϊκής Βάσης για την αγορά και εκμετάλλευση πλοίου προς και από τα νησιά των Βορείων Σποράδων δεν είναι κάτι το καινούργιο. Οι σχετικές πρωτοβουλίες χρονολογούνται εδώ και τριάντα χρόνια. Η πρώτη προσπάθεια, όπως θα θυμούνται ίσως οι παλαιότεροι, για την αγορά ενός τέτοιου πλοίου ήταν λίγους μήνες μετά την άφιξη στο Βόλο του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλου, το 1975, που μαζί με τους προέδρους του ΣΕΒ και του Επιμελητηρίου πρωτοστάτησε στη σχετική πρωτοβουλία, που με την οικονομική ενίσχυση των πολιτών του Βόλου θα αποσκοπούσε στη δημιουργία μίας Ναυτιλιακής Εταιρίας κατά τα αντίστοιχα πρότυπα της ΑΝΕΚ και της ΑΝΕΛ. Η προσπάθεια ναυάγησε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, που δεν ενστερνίστηκε το… άγιο ενδιαφέρον του νεαρού τότε Μητροπολίτη. Δημητριάδος.
Η δεύτερη προσπάθεια για σύσταση Εταιρίας Λαϊκής Βάσης έγινε είκοσι χρόνια αργότερα, όταν το 1996 ο τότε Δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος πρωτοστάτησε στην Εταιρία Λαϊκής Βάσης και στη δρομολόγηση πλοίου (ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ), το οποίο με τη σειρά του δεν μακροημέρευσε, αφού μετά το πρώτο δρομολόγιο χάθηκαν επίσης τα… ίχνη του.
Α.Τ.

Χωρίς διακρίσεις
…Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για το αντίθετο, θέλω να είμαι καλοπροαίρετος με το Νομάρχη, τουλάχιστον ως προς το σημείο της προχθεσινής του ομιλίας προς τους υπαλλήλους της ΝΑΜ, όπου εκτός των άλλων υποσχέθηκε ότι «θα κινηθεί με γνώμονα τις αρχές της δίκαιης κρίσης, της αποφυγής αποκλεισμών και διακρίσεων και της επιδίωξης της σύνθεσης των δυνατοτήτων όλου του προσωπικού». Στην παραπάνω λογική του κ. Παπατόλια προφανώς δεν εντάσσεται η κάλυψη των δύο νέων Διευθύνσεων όχι με προκήρυξη τους, αλλά με απόφαση του ίδιου του Νομάρχη…
Α.Τ.

Εκτός Σχεδίου
Οταν κάποιος πολίτης θίγεται από ένα επώδυνο πολιτικό μέτρο που παίρνει για την ιδιοκτησία ένας Δήμος, τότε δικαιολογείται εκ μέρους του μία μεγαλύτερη δόση αγανάκτησης και υπερβολής, όπως ο συμπολίτης από το Νέο Δέλτα στον οποίο δόθηκε ο λόγος από το προεδρείο στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας κατά τη συζήτηση του θέματος για τη μείωση των συντελεστών δόμησης. Ο πολίτης, στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει τις απόψεις του, δεν απέφυγε την «κορώνα» του. Είστε όλοι εκτός Σχεδίου είπε και τους άφησε όλους σύξυλους…
Α.Τ.

Διπλή υποχρέωση
…Διαρκούσης της συνεδρίασης του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Μαυρόπουλος είχε άλλα βάσανα. Να παρακολουθεί τη συνεδρίαση και να είναι παρών στις ψηφοφορίες και παράλληλα να τελέσει άψογα τα καθήκοντα του αναδόχου στους τρεις πολιτικούς γάμους που ήταν προγραμματισμένοι την ίδια ώρα στη διπλανή αίθουσα του Δημαρχείου…
Α.Τ.

Ικανοποιημένος
… Η πολεοδομία είναι βασικό εργαλείο της πολιτικής μας και στοχεύουμε να την εξαντλήσουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας., ακούστηκε κάποια στιγμή ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καουνάς, που από προχθές δικαιολογημένα νοιώθει ικανοποιημένος ότι πήρε « σαρκά και οστά» μία δέσμευση που αν τι άλλο ο ίδιος ξεκάθαρα διατυμπάνιζε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ως Αντιδήμαρχος . Τώρα ο ίδιος προαναγγέλλει μία νέα δέσμη μέτρων για το κυκλοφοριακό, τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους, με βάση όσα προβλέπει η Μελέτη Αναθεώρησης του ΓΠΣ από το 1986 κα τα οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκαν …
Α.Τ.

Φυγή
προς τα εμπρός
Το ΠΑΣΟΚ φουλάρει μηχανές… Από περιοχή σε περιοχή τρέχουν οι βουλευτές προκειμένου εν όψει συνεδρίου να κάνουν πράξη το “φυγή προς τα εμπρός”.
Μόνο η Ροδούλα Ζήση με ορισμένους συναδέλφους της προχθές όργωσαν το Περιστέρι, επισκέφτηκαν υπηρεσίες του ΙΚΑ και διαπίστωσαν τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης… και τις ατέλειωτες ουρές αλλά και την εμπορική αγορά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες όπως συμβαίνει παντού δεν διάγουν τις καλύτερες μέρες τους. Διαπίστωση της Ροδούλας με νόημα: “Ο κόσμος θέλει να μας βλέπει δίπλα του, έξω στο δρόμο. Δεν του φτάνουν οι διαπιστώσεις, χρειάζεται να ακούσει και προτάσεις.
Β.Κ

Καθάρισε
Συσκέψεις επί συσκέψεων για να εκφραστεί ο προβληματισμός για την πορεία του Περιφερειακού, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. όμως καθάρισε με δύο τηλέφωνα. Μίλησε με το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Συμβούλιο Αρχαιοτήτων και κατάφερε να βγάλει άκρη μέσα σε δέκα λεπτά. Οι κατά τα άλλα αρμόδιοι για το έργο θέλω να ξέρω με ποιους μιλούν και έχουν ακόμη παραμείνει στον προβληματισμό…
Β.Κ

Επιχείρηση
“Παιδεία”
Επιχείρηση Παιδεία… για το ΠΑΣΟΚ.
Στα πλαίσια της μεταρρύθμισης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκιο του κόμματος τοπικά θα επισκεφτεί σχολεία της Μαγνησίας για να εξειδικεύσει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν οι βουλευτές, καθώς και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΝΟΕΣ Μαγνησίας. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας το κλιμάκιο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο και της συζήτησης που γίνεται σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, για το θέμα, με δυο κυρίως βασικές συνιστώσες.
Β.Κ

Απ έξω…
Μέχρι εδώ βέβαια όλα καλά και προς την σωστή κατεύθυνση, όμως γεννάται ένα ερώτημα.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ερώτηση για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δεν κατέθεσε για τα Πανεπιστήμια; Επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι το άρθρο 16 παραμένει αγκάθι για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι ΠΑΣΠ και Νεολαία ΠΑΣΟΚ, που ανασυγκροτείται αυτό το διάστημα, δεν θέλουν να ακούνε για μη κρατικά Πανεπιστήμια. Όπερ σημαίνει, δεν είναι καιρός να ανοίξουν νέα μέτωπα και μάλιστα εν όψει συνεδρίου.
Β.Κ

Περί σταυρών
“Η ΝΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ οφείλει να θυμηθεί ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται”, σχολίαζε χθες στη στήλη ο Λάζαρος Γαϊτάνης που συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή, με αφορμή τη μη δημοσιοποίηση των σταυρών προτίμησης των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Β.Κ

Πήραν απάντηση…
Τι απάντηση και αυτή που έλαβαν οι γονείς μαθητών του Δημοτικού Σχολείου στη Σκόπελο, που τους έφυγαν δύο δασκάλες με άδεια και ακόμη περιμένουν την αναπλήρωσή τους!
Ο αρμόδιος προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Σούρλας τους είπε μέσα στα άλλα: η εκπαίδευση «γυναικοκρατείται» και οι άδειες (και καλά κάνουν) κύησης, λοχείας, ανατροφής, τρίμηνες και επαπειλούμενες είναι συνεχείς.
Καλά κάνουν, κύριε προϊστάμενε, αλλά οι μαθητές και οι γονείς τους σε τι φταίνε; Ευτυχώς, πάντως, που αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν, τώρα που η σχολική χρονιά βαίνει προς το τέλος!
Β.Σ.

Παρακάτω
Με τις δηλώσεις τους χθες τόσο ο Νομάρχης, όσο και η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου, δείχνουν πως θέλουν να επενδύσουν μόνο στη συνεργασία με το Δήμο Βόλου και πάνε παρακάτω… Το ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο της ΝΑΜ από Δευτέρα θα αποσταλεί στα Υπουργεία: Πολιτισμού, Τουρισμού, ΠΕΧΩΔΕ, στον Υφυπουργό Αθλητισμού και στη Γενική Γραμματεία, στους βουλευτές της περιοχής, καθώς και στους εκπροσώπους των κομμάτων τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος
συμφωνεί
Προφανώς απαντώντας σε χθεσινό μας σχόλιο, ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης μας διαμηνύει ότι ο ίδιος συναινεί στη συμμετοχή της Ε.Π.Σ.Θ. στη διοίκηση του φορέα διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Υπογραμμίζει μάλιστα ο δήμαρχος τις άριστες σχέσεις που έχει με την τοπική Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία για τις θέσεις του Δημάρχου Βόλου για το θέμα αυτό. Επαναφέρουμε όμως το ερώτημα όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη φυσιολογική και λογική αυτή εξέλιξη. Και για να μην έχετε απορίες αναφερόμαστε και σε συνεργάτες του δημάρχου. Έχουν την ίδια άποψη;
Χ.Μ

Εφυγαν για
άλλα μέρη
Πολυπληθές κλιμάκιο της Νομαρχίας αναχώρησε χθες με δελφίνι για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Πουρνό πουρνό μάλιστα. Με το πρώτο δρομολόγιο του δελφινιού. Όχι, δεν έφυγαν για να απομακρυνθούν από τα φαρμακερά βέλη της προχθεσινής κριτικής του δημάρχου Βόλου, αλλά για να δουν από κοντά κάποια φλέγοντα ζητήματα των Βορείων Σποράδων, που αυτή την εποχή είναι σε έξαρση.
Χ.Μ

Να φορέσουμε
μάσκες;
Τρομακτικά τα στοιχεία που κατέγραψε χθες ο σταθμός μέτρησης ρύπων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στις 8.25 το πρωί η ένδειξη έγραφε 409 μικρογραμμάρια μικροσωματιδίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, όταν τα όρια ασφαλείας είναι τα 50 μικρογραμμάρια. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ 8 φορές πάνω από τα όρια. Αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η μέση τρέχουσα τιμή ήταν 80 μικρογραμμάρια, δηλαδή συνεχώς πάνω από το όριο, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Ακόμη πιο τρομακτική όμως είναι η αδιαφορία της πολιτείας και των αρμόδιων τοπικών φορέων να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο.
Χ.Μ

Τσάμπα και
οι μάσκες
Μήπως άνοιξαν τα φουγάρα, επειδή αυτή την εποχή είναι σε πληθώρα και φθηνές οι μάσκες; Κάποιος θα σκέφτηκε ότι είμαστε ασφαλείς με τις μάσκες. Κάποιος μασκαράς ασφαλώς…
Χ.Μ

Ισχυρός
ο δικομματισμός
Αντίθετα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τα ευρήματα στα κοτέτσια των Τρικάλων αποδεικνύουν ότι ο δικομματισμός συνεχίζει να έχει ισχυρά ερείσματα. Θυμίζουμε ότι μόλις προχθές βρέθηκαν σε κοτέτσι στα Τρίκαλα πράσινα αυγά. Χθες όμως στη Φύκη Τρικάλων βρέθηκαν μπλε αυγά! Θα κακαρίσουμε από τη χαρά μας…
Χ.Μ

Επίπεδο
συνεργασίας
Στην τελευταία του συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι εκτιμάει το Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη «για τον τρόπο που διηγείται τα ανέκδοτα για τους Λαρισαίους!» Πήρε μια χαρά ο… συνεταίρος Τζανακούλης μέχρι τα μπούνια, μόλις το πληροφορήθηκε. Από την άλλη πλευρά στενοί συνεργάτες του δημάρχου όπου σταθούν κι όπου βρεθούν δεν χάνουν την ευκαιρία να αποκαλέσουν το Νομάρχη με το «χαϊδευτικό» Πατατόλιας. Κατά βάθος όμως αγαπιούνται. Μιλάμε όμως για πολύ βάθος.
Χ.Μ

Διαφωνούμε,
κύριε πρώην
Υποστήριξε ο πρώην νομάρχης Γιάννης Πρίντζος ότι η δωρεά των δύο οχημάτων της ΑΓΕΤ, εκτός του ότι επρόκειτο για μεταχειρισμένα, ήταν και γνωστή σ΄ όλους τους παράγοντες της Νομαρχίας. Έστω κι αν ήταν γνωστή σε όλους τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της Μαγνησίας, στους πολίτες ήταν γνωστή η συγκεκριμένη δωρεά; Δηλαδή υπήρξε κάποια δημόσια ανακοίνωση για την αποδοχή της ή έστω συζητήθηκε σε κάποιο γνωστό όργανο, το οποίο συνεδριάζει δημόσια, όπως για παράδειγμα το νομαρχιακό συμβούλιο; Όχι. Κατά συνέπεια ήταν άγνωστη και κρυφή η προσφορά. Είναι αυτό που λέμε, κύριε νομάρχη, ότι αν δεν το έγραψε η εφημερίδα ή δεν το είπε η τηλεόραση είναι ως μη γενόμενο. Κατανοητό;
Χ.Μ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου