ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΗ: Κατεβαίνουν διακόπτες από αρχές Μαρτίου

δεη-κατεβαίνουν-διακόπτες-από-αρχές-μ-851206

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και απεργιακά μέτρα στις 3-4-5 και 6 Μαρτίου προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο Βόλο.
Κλιμάκιο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ βρέθηκε χθες στο Βόλο και περιόδευσε στους χώρους δουλειάς της ΔΕΗ, προκειμένου να ενημερωθεί το προσωπικό για τις νέες κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αντιδρούν στα σενάρια περί ένταξης του ΟΑΠ -ΔΕΗ στο ΙΚΑ στα πλαίσια των αλλαγών του ασφαλιστικού, αλλά και στην απόφαση της ΔΕΗ Α.Ε. να επιχειρήσει να επαναφέρει οποιοδήποτε μνημόνιο για απόφαση συνεργασίας με άλλη εταιρία.
Οι κ.κ. Ν. Χατζάρας, Κ. Τομαράκης κατήγγειλαν την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ ότι σχεδιάζουν το διαμελισμό της επιχείρησης, προέβλεψαν υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων μέχρι και 20% και κάλεσαν τους καταναλωτές να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας κυρίως την κοινωνική διάσταση των συνεπειών που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη.
“Η ΔΕΗ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, επισήμανε ο κ. Χατζάρας και είναι απαράδεκτο να απαξιώνεται έτσι ο ρόλος της από τη διοίκηση και την κυβέρνηση. Ο ίδιος προέβλεψε ότι εάν τελικά αποφασιστεί το σπάσιμο της ΔΕΗ σε έξι θυγατρικές εταιρίες, τότε μαθηματικά η επιχείρηση θα οδηγηθεί στο τέλος και έκανε λόγο για “έγκλημα στις πλάτες του προσωπικού της επιχείρησης και των καταναλωτών”.
“Ο καταναλωτής θα πληρώσει το μάρμαρο” εκτίμησε ο κ. Κώστας Τομαράκης, επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, θα πληρώνει πλέον την κιλοβατόρα χρυσάφι, και αναφέρθηκε ειδικότερα στους αγρότες, τους πολύτεκνους και τις νησιώτικες περιοχές, που θα υποστούν πρώτοι τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης της ενέργειας.
Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ σκοπεύει να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της διοίκησης αλλά και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τονίστηκε χθες, αναμένεται να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα και προσφυγές.
“Πρέπει να αντισταθούμε -προέτρεψε ο κ. Τομαράκης τους καταναλωτές αλλά και το προσωπικό της ΔΕΗ- να υπερασπιστούμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση του ελληνικού λαού, να αποτρέψουμε την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και την απαξίωση του εθνικού μας καυσίμου. Σε αυτό πρέπει να είμαστε κάθετοι, συμπλήρωσε ο ίδιος, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά μπροστά στις διαμαρτυρίες θα καμφθεί η διοίκηση και δεν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου