ΤΟΠΙΚΑ

Ευτυχής, αλλά από απόσταση…

ευτυχής-αλλά-από-απόσταση-691245

Μακριά και αγαπημένα… από το ανώτερο Ιερατείο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, που δημιούργησε, όπως λέει, στον ίδιο και την οικογένειά του τόσο πόνο με τη «δεσποτική» λογική και τις ενέργειές του, δηλώνει ότι θα συνεχίζει να βαδίζει κοντά στην εκκλησία του Χριστού, ο βιομήχανος Κώστας Λούλης.

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Δημητριάδος για τη συνάντηση – συμφωνία μεταξύ του Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιου και του Κ. Λούλη, έπειτα από τη σφοδρή κόντρα που προηγήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, ο αλευροβιομήχανος επανήλθε χθες στο θέμα με δική του ανακοίνωση, δηλώνοντας μεν ιδιαίτερα ευτυχής για το τέλος που έλαβε η «θλιβερή υπόθεση», αλλά διατηρώντας τις σαφείς αποστάσεις από τους επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας.

Η ανακοίνωση του Κ. Λούλη έχει ως εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί με τη βοήθεια του Θεού η θλιβερή αυτή υπόθεση της αξιοποιήσεως της δωρεάς μου των 300.000 € προς την Μητρόπολη Δημητριάδος, για το γνωστό συγκεκριμένο τότε σκοπό, πήρε έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, τέλος.

Σήμερα πλέον, υπάρχει ένα συμφωνητικό με υπογραφές και συγκεκριμένες εντολές.

Τα 150.000 € θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα 150.000 € σε συγκεκριμένα έργα.

Την ευθύνη της υλοποιήσεως όλων αυτών ανέλαβε η Μητρόπολη, γιατί δεν μπορεί να μου επιστρέψει τα χρήματα αυτά, όπως μου ανακοίνωσε, για να κάνω μόνος μου τη διαχείριση.

Καλοπροαίρετα επίσης δέχθηκα πως οι τόκοι του κεφαλαίου αυτού (άνω των 300.000 €) χρησιμοποιήθηκαν τα 13 χρόνια που πέρασαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πιστεύω τώρα, με βάση τη γραπτή αυτή συμφωνία, όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί από αυτόν το μήνα τα χρήματα θα αρχίσουν να εκταμιεύονται σταδιακά μέχρι το 2015 όπως έχουμε συμφωνήσει.

Πιστεύω πως θα είναι σωστό, για να μην υπάρχουν κακόβουλες υποθέσεις, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος να στείλει τον Ιανουάριο του 2014, 2015, 2016 στις τοπικές εφημερίδες το σχετικό απολογισμό.

Είναι επιβεβλημένο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ορισμένων που αμφισβητούν τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και την αποφυγή μελλοντικών σκανδαλισμών.

Σήμερα μετά από όλη αυτή την πικρία και ταλαιπωρία μου, που ευτυχώς τελείωσε, σεβόμενος πάντοτε τους θεσμούς και τις επιλογές του Θεού, επιθυμώ να βαδίσω τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου με γαλήνη κοντά στην εκκλησία του Χριστού, όμως μακριά και αγαπημένα από το ανώτερο Ιερατείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος που δημιούργησε σε μένα και την οικογένειά μου τόσο πόνο με τη «δεσποτική» λογική και τις ενέργειές του.

Ειλικρινά όμως θα εύχομαι πάντοτε ο πανάγαθος Θεός και η Υπεραγία Θεοτόκος να φωτίζουν το δρόμο και τις πράξεις του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου