ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση της ΑΓΕΤ για τις εργολαβίες «γαλέρας»

παρέμβαση-της-αγετ-για-τις-εργολαβίες-691305

Μετά το δημοσίευμα του «Τ»

Παρέμβαση της ΑΓΕΤ Ηρακλής προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ την προηγούμενη Κυριακή για εργαζόμενους που απασχολούνται σε συνθήκες γαλέρας, εργολαβικά σε διάφορες δραστηριότητες σε ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εργοστασίου. Η εταιρεία επισημαίνει ότι διερευνά με σοβαρότητα το θέμα και ειδικότερα τονίζει:

«Η ΑΓΕΤ Ηρακλής δεσμεύεται σε μια δεοντολογικά ορθή, υπεύθυνη και διαφανή λειτουργία. Σταθερή επιδίωξή μας είναι να συνεργαζόμαστε με προμηθευτές και εργολάβους, που σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα και συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική νομοθεσία. Για αυτό και το θέμα που αναδεικνύει η εφημερίδα σας το αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και το διερευνούμε ήδη ενδελεχώς», αναφέρει στην απάντησή της η εταιρεία που ωστόσο σπεύδει να σημειώσει ότι δημιουργούνται ωστόσο εντυπώσεις, καθώς δεν έχουν σχέση με τη φύση και την πραγματικότητα των δραστηριοτήτων μας, αναφερόμενη στη φωτογραφία που συνόδευε το κείμενο και η οποία προφανώς και δεν σχετίζεται με το χώρο της ΑΓΕΤ.
Στο δημοσίευμα της Κυριακής ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έθιγε ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό που αφορά στην απασχόληση εργαζομένων σε εργολάβους και ειδικότερα σε ορισμένους από τους ιδιώτες όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου η φόρτωση και η εκφόρτωση τσιμέντου «μετατράπηκε» σε συλλογή και συσκευασία σύκων και σταφίδας… σε σύμβαση εργασίας εργαζόμενου που απασχολήθηκε μέχρι πρότινος στον εργολάβο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου