ΤΟΠΙΚΑ

Το γιαούρτι της ΕΒΟΛ στις αραβικές αγορές

το-γιαούρτι-της-εβολ-στις-αραβικές-αγο-691315

Αυξήθηκαν κατά 15% οι πωλήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες

Πάρτι πωλήσεων κάνει καθημερινά η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, που βλέπει τους τζίρους της να πιάνουν ταβάνι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Paseges.gr μετά την αποχώρηση της ΑΓΝΟ από την αγορά, αλλά και τα προβλήματα προμηθειών που αντιμετωπίζουν άλλες βιομηχανίες.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος δήλωσε χαρακτηριστικά στο Paseges.gr: «Οι πωλήσεις μας για τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν αυξηθεί, σε σχέση με πέρυσι, τουλάχιστον15%. Είναι σημαντικό να αναφέρω πως κάθε μήνα έχουμε και επιπλέον αύξηση. Ειδικότερα στη Μαγνησία, αντιπροσωπεύουμε το 80% των συνολικών πωλήσεων των γαλακτοκομικών προϊόντων».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα αυτή την περίοδο για την ΕΒΟΛ «τρέχει» επένδυση 6 εκ. ευρώ που αφορά νέα μονάδα παστερίωσης και εμφιάλωσης, που θα δώσει τη δυνατότητα αύξησης κατά 100 τόνους στην επεξεργασία γάλακτος.

Οι κτηριακές εγκατάστασης, 2.500τμ, είναι σχεδόν έτοιμες, ενώ το Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία της μονάδας, «ανοίγοντας» 35 νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ν. Πρίντζος, η ΕΒΟΛ προετοιμάζεται για το μεγάλο άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού. Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές με την Αμερική, αλλά και Αραβικές χώρες, οι οποίες δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στο γιαούρτι της θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου