ΤΟΠΙΚΑ

Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας: Ευχάριστα τα νέα για τον Περιφερειακό

τ-ε-ε-μαγνησίας-ευχάριστα-τα-νέα-για-το-851206

Φως στο “τούνελ” του Περιφερειακού. Την ερχόμενη εβδομάδα υπολογίζεται ότι θα ρυθμιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο ύψος του τάφου με τα αρχαιολογικά ευρήματα.
Τις επόμενες ημέρες εξάλλου θα εκδοθούν οι επιτάξεις στο κομμάτι του δρόμου μετά την ΑΓΕΤ και προς την παραλία, έτσι ώστε να υπάρξει πρόσβαση της εργολαβίας ΜΕΛΚΑ για να ξεκινήσει το έργο.
Τις θετικές εξελίξεις ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου που περιόδευσε το πρωί στο έργο του Περιφερειακού μαζί με αντιπροσωπεία μελών της Διοικούσας Επιτροπής.
Η αντιπροσωπεία του τοπικού τμήματος που αποτελούνταν από τον πρόεδρο κ. Σωκράτη Αναγνώστου, την Γ. Γραμματέα κ. Κατερίνα Καλτσογιάννη και τα μέλη της Δ.Ε. Βίκυ Μήτρου και Δημήτρη Κόκκαλη, ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον επιβλέποντα της ΕΥΔΕ ΠΑΘΕ κ. Θανάση Κωφό και τον εργοταξιάρχη κ. Λάζαρο Χολέβα.
Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της ενημερωτικής επίσκεψης, το πρόβλημα εντοπίζεται στα συνεχή αρχαιολογικά ευρήματα μετά τον τάφο και στο γεγονός ότι δεν έχει συγκροτηθεί άμεσα το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων, ώστε να εξετάσει τα θέματα που έχουν προκύψει. Σύμφωνα με πληροφορίες η τοπική αρχαιολογική υπηρεσία έχει εισηγηθεί την κατάχωσή τους, καθώς από τη εξέτασή τους δεν προέκυψε ότι έχουν αρχαιολογική αξία.
Ωστόσο όπως προέκυψε μετά την ενημέρωση των υπευθύνων, το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων, η θητεία του οποίου έληξε το 2007, πήρε παράταση θητείας και αναμένεται να συνεδριάσει τη ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εξετάσει το θέμα των καταχώσεων.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως άλλωστε διαπίστωσαν και τα μέλη του Τ.Ε.Ε. «ιδίοις όμμασι», γύρω από τον αρχαιολογικό τάφο υπάρχουν πέντε ανοιχτά μέτωπα, τα οποία έχουν μπλοκάρει την εξέλιξη της εργολαβίας «σκούπα».
Ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η τελευταία θετική εξέλιξη που προκύπτει από τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων την ερχομένη εβδομάδα, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στη συνέχιση του έργου με τους κανονικούς του ρυθμούς».
Η δεύτερη θετική εξέλιξη που προέκυψε, σύμφωνα με πληροφόρηση του προέδρου του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας από το ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν οι επιτάξεις στο κομμάτι του δρόμου μετά την ΑΓΕΤ και προς την παραλία, έτσι ώστε να υπάρξει πρόσβαση της εργολαβίας ΜΕΛΚΑ για να ξεκινήσει το έργο.
Σημειώνεται ότι στα μέσα Μαρτίου η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού θα συνεδριάσει στο Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν επίσης και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς του έργου, όπου θα εξεταστεί και πάλι η πορεία του και όποια πιθανά προβλήματα ανακύψουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου