ΤΟΠΙΚΑ

Τη σταμάτησε το… δοκάρι στη Λαμία

τη-σταμάτησε-το-δοκάρι-στη-λαμία-851206

Αν ήταν λίγο πιο τυχερή η Νίκη, θα μπορούσε να είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της από την Λαμία… Το δοκάρι όμως στις καθυστερήσεις από βολέ του Χατζηπαντελίδη και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Γιάννης Φυσέκης, που απέκρουσε εντυπωσιακά σε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με το Ντούλα, «κράτησαν» το 0-0 και απαγόρευσαν στους κυανόλευκους να κατακτήσουν το διπλό που θα τους έφερνε πιο κοντά στον δεύτερο ΠΑΟΝΕ. Ακόμη και έτσι πάντως η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά με τον βαθμό που πήρε αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, διατήρησε την διαφορά στους οκτώ βαθμούς και μαζί τις λιγοστές της ελπίδες για την διεκδίκηση της ανόδου. Η επόμενη αγωνιστική μάλιστα, πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, θα κρίνει πολλά στην βαθμολογία, αφού η Νίκη αγωνίζεται εντός με την Αναγέννηση Καρδίτσας και ο ΠΑΟΝΕ έχει πολύ δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στα Γιαννιτσά.

Κακό πρώτο ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο άφησε αδιάφορους στην κερκίδα τους 500 περίπου φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο γήπεδο της Φθιώτιδας. Τόσο οι παίκτες της Λαμίας, όσο και αυτοί της Νίκης, δεν μπόρεσαν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες που μπορούν να θεωρηθούν ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Η Νίκη είχε πάντως την μερίδα του λέοντος στις επισκέψεις της στα καρέ των γηπεδούχων. Στο 11’ ο Σάμπλιακ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Φυσέκης έδιωξε σε κόρνερ και δύο λεπτά μετά οι αμυντικοί απέκρουσαν σουτ του Χατζηπαντελίδη, που δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία των Λαμιωτών. Στο 16’ ο Κωστής έδωσε στον Ντελμεκούρα αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα δεκάλεπτο αργότερα ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καλή σέντρα του Μακράκη. Στο 37’ οι παίκτες του Ντανιέλ Μπατίστα ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Παϊζάνος με τακουνάκι έστρωσε στον Μπάκανο, αλλά αυτός δεν σημάδεψε σωστά. Το ημίχρονο έκλεισε με δυο καλές στιγμές για τη Νίκη, με σουτ του Λάππα να καταλήγει κόρνερ και κεφαλιά του Κουτελιέρη στο 45’ να φεύγει άουτ.

Ανώτερη στην επανάληψη η Νίκη
Στην επανάληψη η Νίκη μπήκε πιο δυνατά, ενώ στην άνοδο της απόδοσης της βοήθησαν και οι αλλαγές που έκανε ο Νίκος Κουρμπανάς. Μόλις είχε συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος, όταν ο Ντούλας, που είχε περάσει αλλαγή στην θέση του Καλαμπάκα, σούταρε αλλά ο Φυσέκης μπλόκαρε σταθερά. Στο 70’ είδε την κόκκινη κάρτα ο Μπάκανος από πλευράς γηπεδούχων. Η Νίκη όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αφού δύο λεπτά μετά πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια και ο Κουτσογιάννης με δεύτερη κίτρινη.
Οι κυανόλευκοι πίεσαν για το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ, ωστόσο στο 81’ ξανά ο Φυσέκης πετάχτηκε στο παραθυράκι του και έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίκτυα από κεφαλιά του Ντούλα μετά από κόρνερ του Χατζηπαντελίδη. Η σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα όμως για τους κυανόλευκους χάθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Χατζηπαντελίδης μπήκε στην περιοχή, το διαγώνιο βολέ όμως που επιχείρησε χτύπησε στο δοκάρι και έπειτα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας. Ενδιάμεσα είχε προηγηθεί σουτ του Θανόπουλου που μπλόκαρε ο Ανδριόπουλος.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΛΑΜΙΑ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: 0 – 0
Σκόρερ: –
Κίτρινες: Μπάκανος – Λάππας, Χατζηπαντελίδης, Κουτσογιάννης
Κόκκινες: 70’ Μπάκανος (2η κίτρινη) – 72’ Κουτσογιάννης (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Θεσσαλονίκης)
Οι συνθέσεις:
ΛΑΜΙΑ: Φυσέκης, Παϊζάνος (80’ Πάνος), Φυτανίδης, Τεκελίδης, Κουτρομάνος, Κακαράς (71’ Αντωνιάδης), Κώστου, Θανόπουλος, Κωνσταντόπουλος (62’ Δημητρακόπουλος), Μπάκανος, Χατζηβαλσάμης
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ανδριόπουλος, Μακράκης (67’ Μπουτογιάννης), Κωστής, Χρέντσαρ, Σάμπλιακ, Κουτσογιάννης, Κουτελιέρης, Χατζηπαντελίδης, Ντελμεκούρας (75’ Γιαννουλίδης), Λάππας, Καλαμπάκας (57’ Ντούλας)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου