ΤΟΠΙΚΑ

«Παντόφλα» για τα εμπορεύματα των Βορείων Σποράδων

παντόφλα-για-τα-εμπορεύματα-των-βορ-851206

Τα αποθέματα στα ράφια των σούπερ μάρκετ στα νησιά των Βορείων Σποράδων έχουν ήδη αρχίσει να στερεύουν σημαντικά. Φορτωμένα φορτηγά βρίσκονται σε «λίστα αναμονής», ώστε να μεταβούν από το Βόλο για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, καθώς διαπιστώνουν ότι τα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί μέσα στο σαββατοκύριακο για τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα των νησιών είναι πλήρη. Άλλα φορτηγά τα οποία έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στα νησιά έμειναν εκεί εγκλωβισμένα.
Διέξοδο στα σοβαρά προβλήματα και το απίστευτο αλαλούμ με τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα των Βορείων Σποράδων, που έχει δημιουργήσει η ελλιπής ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αναζήτησε και έδωσε άμεσα η Νομαρχία Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα, ο τελευταίος ανεφοδιασμός των Σποράδων από το Βόλο έγινε το πρωί της περασμένης Τρίτης. Ο επόμενος ανεφοδιασμός έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου (Σκιάθος) και το πρωί της Κυριακής (Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος).
Φορτηγά όμως με εμπορεύματα και προϊόντα διατροφής βρέθηκαν να αναμένουν την αναχώρησή τους μετά την Κυριακή, καθώς τα δρομολόγια του σαββατοκύριακου είναι ήδη πλήρη.
Στην απελπισία και το αδιέξοδο των επαγγελματιών, ιδιώτης ναυτικός πράκτορας ανάλαβε να ναυλώσει οχηματαγωγό ανοιχτού τύπου (παντόφλα) από τη Γλύφα. Το κόστος, ωστόσο, και η απαιτούμενη χωρητικότητα ήταν τόσο υψηλά, που καθιστούσαν τη ναύλωση αδύνατη.
«Το αδιέξοδο έλυσε άμεσα η Νομαρχία Μαγνησίας», ανακοίνωσε χθες η αρμόδια αντινομάρχης Εμπορίου και Μεταφορών Εύη Τζαβέλλα-Αδαμάκη.
Η λύση στο τεράστιο πρόβλημα τροφοδοσίας με φρέσκα προϊόντα που ταλαιπωρεί την αγορά της Σκιάθου και της Σκοπέλου, βρέθηκε μετά από επικοινωνία των επαγγελματιών και των δημάρχων με την αντινομάρχη.
Ο νομάρχης έδωσε έγκριση, ώστε να δοθεί μέρος του ναύλου και να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το έκτακτο δρομολόγιο από Γλύφα για Σκιάθο και Σκόπελο.
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, από τη Γλύφα το φέρυ-μπόουτ «Κλειώ» θα μεταφέρει μόνο οχήματα, χωρίς επιβάτες, με προορισμούς τη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Από τα ίδια νησιά, το «Κλειώ» θα μεταφέρει προς τη Γλύφα τα φορτηγά που εγκλωβίστηκαν εκεί.
Η κ. Τζαβέλλα καλεί τυχόν ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 24210 31059 και 24210 31060.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου