ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιγμα Τσίπρα στην Εκκλησία

ανοιγμα-τσίπρα-στην-εκκλησία-851206

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού συνεδρίασε χθες με θέμα «Εκλογή Γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας ΚΠΕ».
Οι εργασίες της ΚΠΕ άνοιξαν με ομιλία του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα. Η ομιλία του κ.Τσίπρα περιελάμβανε προτάσεις για την αλλαγή της οργανωτικής δομής του κόμματος και την ενότητα της αριστεράς αλλά και άνοιγμα προς την εκκλησία.
Ο κ. Τσίπρας στην εισηγητική του ομιλία κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στάση της σε μεγάλα θέματα που ήδη έχουν τεθεί στο αρχείο, όπως οι υποθέσεις των υποκλοπών και των Πακιστανών, ενώ μιλώντας για την υπόθεση Ζίμενς εξέφρασε την άποψη ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αρνούνται να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με την διαπλοκή.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη να προωθηθεί η ενότητα της αριστεράς, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ακρίβεια η οποία όπως είπε οφείλεται στη δράση των καρτέλ και επίσης αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε λόγο για δικαίωση των θέσεων του ΣΥΝ. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιλέξει μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής πρέπει να παραιτηθεί από κάθε σκέψη ανταλλαγής της ονομασίας της ΠΓΔΜ με την αναγνώριση του Κοσόβου.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλουμε δίπλα μας την εκκλησία και χαρακτήρισε ως ενθαρρυντική αλλαγή τη στάση της εκκλησίας με το νέο Αρχιεπίσκοπο, καθώς όπως είπε δεν είδαμε προτροπές για συλλαλητήρια στο θέμα της ΠΓΔΜ ενώ με θετικά λόγια μίλησε και για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τονίζοντας ιδιαίτερα τις οικολογικές ευαισθησίες χαρακτηρίζοντάς τον ως “πράσινο Πατριάρχη”.
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να εκλεγεί κατόπιν συνεννόησης ένα νέο όργανο, η Εκτελεστική Γραμματεία , η οποία θα έχει την ευθύνη της υλοποίησης των αποφάσεων του κόμματος και η γραμματεία αυτή θα έχει έναν υπεύθυνο για κάθε περιφέρεια της χώρας. Επίσης είπε ότι η Εκτελεστική Γραμματεία θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα κάθε δύο χρόνια, να κάνει τον απολογισμό της δράσης της και αν απαιτείται να γίνεται η εκλογή νέας γραμματείας. Επίσης πρότεινε η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος να αποτελείται από 15 μέλη συν τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΣΥΝ .
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε την επανεκλογή του κ. Νίκου Χουντή για Γραμματέα του Κόμματος, ο οποίος και εξελέγη με 88 ψήφους υπέρ και 27 κατά.

Αλαβάνος
Χθες, Σάββατο, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Πατριαρχείο και στις 12 το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Χθες, εξάλλου, στις 3 μ.μ. η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Σουλεϊμάν Τσελέμπη και στελέχη της συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας DISK.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου