ΤΟΠΙΚΑ

Δεν αρκεί το βέτο εκτιμά η Αλ. Παπαρήγα

δεν-αρκεί-το-βέτο-εκτιμά-η-αλ-παπαρήγα-851206

Ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα θέσει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν θα ανακόψει τις αρνητικές εξελίξεις υπογραμμίζει η Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με συνέντευξή της στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.
Η κ. Παπαρήγα, χαρακτηρίζει ως επικίνδυνη εξέλιξη την μονομερή ανεξαρτησία του Κοσσόβου, ενώ προτείνει αλλαγής πλεύσης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.
Ακόμη, σχολιάζοντας την πρόταση του ΣΥΝ για τη δημιουργία ενός μεγάλου Συνασπισμού με επίκεντρο την ριζοσπαστική Αριστερά, υπογραμμίζει ότι αυτό που προτείνει ο ΣΥΝ είναι μια κεντροαριστερή μεταμόρφωση του πολιτικού συστήματος που θα είναι χρήσιμη στην πλουτοκρατία, αλλά επικίνδυνη για τις λαϊκές δυνάμεις.
Κάθε ενδεχόμενο σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στον Περισσό αφήνει ανοιχτό η Αλέκα Παπαρήγα. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη προχθές, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ απόφυγε να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι η ίδια έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσει από τη θέση της, προκειμένου να συμβάλει στην ανανέωση του κόμματος.
«Αν μου αναθέσει το κόμμα άλλη δουλειά, εγώ δεν πρόκειται να κάνω την παρεξηγημένη ιστορική προσωπικότητα, όπως γίνεται συνήθως, και με όρεξη θα ριχτώ στην καινούργια δουλειά» είπε η κα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε για το ζήτημα της διαδοχής (στον Αlpha).
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια το κόμμα έχει μπει σε φάση ωρίμανσης στελεχών και επανέλαβε ότι, με βάση το «ουδείς αναντικατάστατος», η Κεντρική Επιτροπή μπορεί ανά πάσα στιγμή να πει: «Σας ευχαριστούμε μέχρι εδώ. Κάντε άλλη δουλειά».
Πάντως, προχωρώντας ακόμη περισσότερο τη σκέψη της, η κα Παπαρήγα προειδοποίησε όσους ελπίζουν ότι «σε περίπτωση που το άλφα ή βήτα πρόσωπο αλλάξει τομέα δουλειάς, θα αλλάξει το ΚΚΕ πρόγραμμα και στρατηγική», πώς αυτό δεν ισχύει. «Η στρατηγική του κόμματος χαράσσεται συλλογικά και όποιος γραμματέας δεν θέλει να την τηρήσει πάει σπίτι του» είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε την Τετάρτη η εφημερίδα Τα Νέα, το τελευταίο διάστημα η Αλέκα Παπαρήγα έχει εξομολογηθεί σε στενούς της συνεργάτες ότι είναι διατεθειμένη να αποχωρήσει από την ηγεσία του Περισσού και να διευκολύνει τη διαδικασία της ανανέωσης.
Η σχετική συζήτηση που γίνεται στον Περισσό δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις στον Συνασπισμό και τη δυναμική που εμφανίζει το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου