ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος για το Κ.Υ Σκιάθου

ανοίγει-ο-δρόμος-για-το-κ-υ-σκιάθου-698288

«Επεσαν οι υπογραφές» για το νέο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου μετά από μία περίοδο πολλών χρόνων. Το έργο ξεμπλοκαρίστηκε πρόσφατα και η υπογραφή της προγραμματικής χθες μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Καραμπάτσα, αποτελεί την απαρχή για την κατασκευή του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Σάρκα και οστά», παίρνει μετά την πάροδο πολλών χρονών και πολλές καθυστερήσεις, μια σημαντική υποδομή υγείας για τη Μαγνησίας, καθώς υπογράφηκε σήμερα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και τονδιοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Κώστα Καραμπάτσα.

Η προγραμματική σύμβαση για το έργο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου υπογράφηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Διοικητή από τον κ. Αγοραστό και τον κ. Καραμπάτσα, ενώ επίσης παρόντες ήταν ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Χαρ. Μπαλλής, ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γ. Καλτσογιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κίτσιος και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κουμπαρέλος.

Περιφερειάρχης και Διοικητής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής στο χώρο της Υγείας που θα αναβαθμίσει την περιοχή της Σκιάθου και όχι μόνο. Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Αγοραστός αναμένεται: «να τονώσει και το αίσθημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Οπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός ουσιαστικά το έργο ξεκίνησε από μηδενική βάση με την Περιφέρεια να προχωρά στον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου, εκπόνησε επίσης τις μελέτες ώστε το έργο να χαρακτηριστεί ώριμο και να εγκριθεί η ένταξή του από το Υπουργείο Υγείας.

Είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,5εκ. ευρώ και το επόμενο διάστημα, αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας από το Δήμο Σκιάθου, προκειμένου να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης και να δημοπρατηθεί το έργο.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος…

Η πολύ χαμηλή απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ όσον αφορά τα έργα υγείας στο Βόλο και η πορεία των έργων που γίνονται στο Νοσοκομείο Βόλου και ειδικότερα στη Β Παθολογική της παλιά πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που ακολούθησε παρουσία όλων των εμπλεκομένων και με τον κ. Αγοραστό και τον κ.Καραμπάτσα να υπόσχονται ότι: «τα μανίκια σηκώθηκαν και η νέα Διοίκηση τρέχει, προκειμένου να προλάβει χρονοδιαγράμματα για να ενταχθούν και νέα έργα στο ΕΣΠΑ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το Νοσοκομείο του Βόλου στις προθεσμίες για εντάξεις προμήθειας εξοπλισμών, ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχει κι έλλειψη στο ιατρικό προσωπικό.

«Ξεκινά μια νέα εποχή για το Νοσοκομείο. Είμαστε στο τέλος του ΕΣΠΑ και με ότι χρήματα έχουν μείνει θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε ότι μπορούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αγοραστός, ενώ όσον αφορά τα έργα στην παλιά πτέρυγα, εκτίμησε ότι προχωρούν με αργούς ρυθμούς και η πίεση που ασκείται στην ΔΕΠΑΝΟΜ είναι καθημερινή.

Παράλληλα συζητήθηκε και η εξέλιξη των έργων για τα Κ.Υ. στη Σούρπη και στα Κανάλια, αλλά και η ανάγκη για ένταξη στο ΕΣΠΑ προμήθειας εξοπλισμού.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Καραμπάτσας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ο εξοπλισμός του ΓΝΒ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου