ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Επίθεση στο δήμαρχο Ν. Ιωνίας

παμε-μαγνησιασ-επίθεση-στο-δήμαρχο-ν-ι-851206

Αποκλεισμό υποψηφίων από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έγινε για την πρόσληψη προσωπικού κατήγγειλε χθες η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαπέλυσαν επίθεση προσωπικά στον δήμαρχο Νέας Ιωνίας Παύλο Μαβίδη, τον οποίο κατήγγειλαν ότι “συνεχίζει την πολιτική δίωξη εργαζομένων -με αφορμή το γεγονός ότι μεταξύ των 14 “κομμένων” του διαγωνισμού είναι και ο γνωστός συνδικαλιστής Μιχάλης Ματζαβίνος, με τον οποίο υπήρξε πολιτική διαμάχη και παλαιότερα στη ΔΕΥΑΜΒ.
Το ΠΑΜΕ ζητά την ακύρωση του διαγωνισμού και την επαναπροκήρυξή του, θέτοντας θέμα εγκυρότητας.
Καταγγέλλει επίσης ότι εκτός από τον αποκλεισμό ο διαγωνισμός θα πρέπει να ακυρωθεί, διότι ενώ ο Δήμος υποχρεούτο να καταρτίσει, να αναρτήσει και να αποστείλει στο ΑΣΕΠ τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εντός σαράντα πέντε (45) ημερών το αργότερο από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, οι πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στο Δήμο μετά από πενήντα τέσσερις (54) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και κατά συνέπεια είναι εκπρόθεσμη και άκυρη η ανάρτησή τους.
“Καταγγέλλουμε τον κ. Μαβίδη για τον άδικο και αναιτιολόγητο αποκλεισμό 14 ατόμων από το διαγωνισμό ΑΣΕΠ που έγινε στη Νέα Ιωνία. Ο κ. Μαβίδης συνεχίζει να εκδικείται τους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και το συνάδελφο κ. Ματζαβίνο, με μεθόδους που μας γυρίζουν σε εποχές φασιστικής νοοτροπίας”.
Για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχει ήδη κατατεθεί καταγγελία στα αρμόδια όργανα από τον κ. Ματζαβίνο, που έχει επίσης κοινοποιήσει το θέμα και στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην καταγγελία του ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής, που ζητά την ακυρότητα του πίνακα κατάταξης του διαγωνισμού, είχε και ο ίδιος υποβάλλει αίτηση στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 1/329Μ/2007, που αφορά πρόσληψη προσωπικού για το Δήμο Ν. Ιωνίας και σε ό,τι με αφορά, ΔΕ 29 οδηγών και ιδιαίτερα μιας (1) θέσης που σύμφωνα με την προκήρυξη πρέπει να δοθεί σε πολύτεκνο ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας.
Παρά το γεγονός ότι η αίτησή του -σύμφωνα με τον θιγέντα- υποβλήθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα και η αρμόδια υπηρεσία που την παρέλαβε, την υπογράφει με τον χαρακτηρισμό «ΠΛΗΡΗ»,το όνομά του απουσιάζει παντελώς από τους πίνακες κατάταξης και βρίσκεται στον πίνακα των απορριπτέων.
Όταν ο ίδιος ζήτησε εξηγήσεις, ενημερώθηκε ότι “απορρίφθηκε επειδή δεν είχε συμπληρώσει ένα τετράγωνο στην αίτησή του, που αφορά στο αν «έχει διοριστεί με τις διατάξεις του Ν. 2190/1994 κ.λ.π.» και ενώ όπως ο ίδιος υποστηρίζει στο ΦΕΚ του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ζητείται ειδικά έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, ότι κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, δήλωση που και είχε υποβάλει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου