ΤΟΠΙΚΑ

Ιταλίδα τουρίστρια μας δυσφημεί

ιταλίδα-τουρίστρια-μας-δυσφημεί-699947

Δυσφήμιση για το Ανατολικό Πήλιο αποτελεί η καταγγελία της Ιταλίδας τουρίστριας Cecillia Veronese, η οποία σοκαρίστηκε από τις εικόνες εξαθλιωμένων αδέσποτων σκυλιών που αντίκρισε σε χωριά και παραλίες της περιοχής. Μάλιστα η ιταλίδα τουρίστρια έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, στην οποία διευκρινίζει ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση, δεν πρόκειται να προτείνει σε κανέναν φίλο και γνωστό της το Πήλιο ως τουριστικό προορισμό!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Στην επιστολή που απέστειλε στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου η κ. Cecillia Veroneseεξηγεί πως σε αρκετά χωριά του Ανατολικού Πηλίου αντίκριζε σε απελπιστική κατάσταση αδέσποτα σκυλιά, τη στιγμή που ακόμη και ιδιόκτητα αλυσοδεμένα σκυλιά βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση.

Η κ. Veronese τονίζει στην επιστολή ότι τάισε όσα ζώα μπορούσε και προτείνει στο δήμαρχο να προχωρήσει σε πρόγραμμα στειρώσεων και ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής, ενώ κλείνοντας την επιστολή της αναφέρει ότι δε θα προτείνει σε κανέναν να επισκεφτεί το Πήλιο, τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση να αλλάξει.

Η τουρίστρια ήρθε σε επαφή με τη γραμματέα του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη, προκειμένου να βρει έναν τρόπο να γνωστοποιήσει και να καταγγείλει στο δήμαρχο αυτά που αντίκρισε.

Χαρακτηριστικά η κ. Cecillia Veronese στην επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργο Αντώνογλου – Κασσαβέτη, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Είμαι Ιταλίδα τουρίστρια και την περασμένη εβδομάδα, πέρασα τις διακοπές μου στο Μούρεσι με ένα γκρουπ φίλων. Η περιοχή είναι πράγματι μαγευτική και ευλογημένη. Αλλά, δυστυχώς, είμαστε όλοι ιδιαίτερα σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από τα τόσα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες που πεινασμένα και σε άθλια κατάσταση συναντήσαμε. Πως είναι δυνατόν οι τουρίστες να χαρούν τις διακοπές τους όταν βρίσκονται ενώπιον τέτοιων εικόνων; Η κατάσταση αυτή είναι απελπιστική και εκτός ελέγχου. Σας ζητώ να ξεκινήσετε το πρόγραμμα στειρώσεων και ενημέρωσης του κόσμου το συντομότερο».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κ. Μαρία Σαμαρά, η οποία ενημερώθηκε για τα περιστατικά, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πραγματικά υπάρχει αύξηση των αδέσποτων σε πολλά χωριά του Πηλίου, τονίζοντας τα εξής: «Ξεκινήσαμε την Άνοιξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, αλλά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης σταμάτησε το πρόγραμμα».

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι γίνονται ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ένας χώρος, στον οποίο θα φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου