ΤΟΠΙΚΑ

ΟΣΕ ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Το 2012 η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας

οσε-για-μεσογειακουσ-αγωνεσ-το-2012-η-ηλεκ-851206

«Με τη Νομαρχία δεν υπάρχει καμιά αντιπαλότητα. Όλα είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά στα συμβαλλόμενα μέρη που είναι υπεύθυνα να φέρουν σε πέρας την επιτυχή διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.»
Με την παραπάνω φράση και σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών – η πρώτη ήταν την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου – ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης απέφυγε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ να δώσει συνέχεια στους διαγκωνισμούς του Δήμου με τη Νομαρχία, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκαν και οι δύο πλευρές και από τις μειοψηφίες αλλά και από τα τοπικά ΜΜΕ γι΄ αυτόν «τον ιδιότυπο εσωκομματικό ανταγωνισμό με στόχο την πρωτοκαθεδρία της μίας ή της άλλης πλευράς σε επίπεδο Νομού», όπως υποστήριξε σύμβουλος της μειοψηφίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος Βόλου επανέλαβε ότι τα θέματα που αφορούν στα έργα, τις παρεμβάσεις, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις, περιγράφονται στο Φάκελο Διεκδίκησης. Όσα δεν περιγράφονται, όπως υπογράμμισε, θα τεθούν υπόψιν της Οργανωτικής Επιτροπής που θα είναι το τέταρτο συμβαλλόμενο μέρος. Τα άλλα τρία είναι αυτά που υπέγραψαν τη σύμβαση στην Πεσκάρα μετά τη ψηφοφορία της 27ης Οκτωβρίου 2007. Δηλαδή η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Δήμος Βόλου. Ο ρόλος της Οργανωτικής Επιτροπής, επανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου, θα είναι καταλυτικός σε θέματα που άπτονται με τις αθλητικές υποδομές, με τις παρεμβάσεις στο περιβάλλον, με την Πολιτιστική Μεσογειάδα, με την ασφάλεια των Αγώνων, με τη διατροφή όλων των αθλητών και συνοδών, καθώς και των έργων αθλητικής υποδομής που θα μας μείνουν ως παρακαταθήκη και μετά τους Αγώνες. Μην ξεχνάμε ότι στο Φάκελο Διεκδίκησης, υπενθύμισε ο Δήμαρχος Βόλου, έχουμε δεσμευτεί απέναντι στη ΔΕΜΑ ότι οι αγώνες τελούν υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Για την υλοποίηση των έργων, τόνισε ο Αλέκος Βούλγαρης, η Οργανωτική Επιτροπή έχει τρία χρηματοδοτικά εργαλεία. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Δ΄ ΚΠΣ και τις χορηγίες ιδιωτών. Για παράδειγμα η ηλεκτροκίνηση του Βόλου με τη Λάρισα έχει μπει στον προγραμματισμό του ΟΣΕ, που έχει αναλάβει την δέσμευση να έχει ολοκληρώσει το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 63.500. 000 ευρώ, ενώ μέσα στο Φάκελο είναι και η σύνδεση του περιφερειακού, από τον κόμβο της Λαρίσης μέχρι το Μεσογειακό Χωριό. Επίσης υπάρχει στο φάκελο η κατασκευή και λειτουργία Κωπηλατηρίου στην Κάρλα, όπου θα γίνουν τα αγωνίσματα της κωπηλασίας και του κανόε καγιάκ, καθώς και του Σκοπευτηρίου Μεγάλων Αποστάσεων στο Ριζόμυλο, όπου θα γίνει το αγώνισμα του τραπ. Όλες οι άλλες υποδομές, συνέχισε ο Δήμαρχος Βόλου, είναι υποδομές υφιστάμενες, οι οποίες εκσυγχρονίζονται, μερικές από τις οποίες μάλιστα ριζικά, όπως π.χ. το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο που θα δημιουργηθεί στην ακτή ΝΟΒ, όπου θα γίνουν παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ο Αλέκος Βούλγαρης ρωτήθηκε από μέλη της ΤΕΔΚ αν έχουν έρεισμα οι αιτιάσεις που εκφράστηκαν και από τις άλλες θεσσαλικές πόλεις για διασπορά των αγωνισμάτων και εκτός Βόλου «Είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο. Θα πρέπει πρώτα να γίνει η Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων της ΔΕΜΑ και να αποφασίσει διαφορετικά», ήταν η απάντηση του Δημάρχου Βόλου που θα συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή και η οποία καθυστερεί η συγκρότησή της από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Δήμαρχος Βόλου είπε ακόμη ότι προπονητήρια στο Φάκελο Διεκδίκησης προβλέπονται και εκτός Βόλου και συγκεκριμένα στην Πορταριά, στον Αλμυρό κ.α, ενώ μπορεί να γίνει, όπως τόνισε, διασπορά μίας πληθώρας εκδηλώσεων, συνεδρίων και ημερίδων που θα γίνουν σε όλη την πορεία προς τους Μεσογειακού Αγώνες και για τους οποίους ο Δήμος δεν έχει καμιά αντίρρηση να γίνουν και σε άλλους Δήμους της Μαγνησίας
Τέλος ο Δήμαρχος Βόλου δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ θα φέρει όλο το φάκελο με τον τόπο διεξαγωγής των αγωνισμάτων, καθώς και τα έργα υποδομής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου