ΤΟΠΙΚΑ

Εντεκα επικουρικοί γιατροί θα ενισχύσουν το Αχιλλοπούλειο

εντεκα-επικουρικοί-γιατροί-θα-ενισχύ-704073

Εντεκα επικουρικοί γιατροί αναμένεται να ενισχύσουν αποδεκατισμένα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου, δίνοντας «ανάσα» στη λειτουργία του τοπικού ιδρύματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Το αίτημα για την πρόσληψη των 11 επικουρικών γιατρών, υπέβαλλε χθες στο Υπουργείο Υγείας, ο διοικητής του Αχιλλοπουλείου, Κων. Καραμπάτσας.

Για το θέμα είχε συνάντηση εργασίας με το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Παν. Φανουργιάκη και το μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου, Παν. Μοσχοτζόπουλο.

Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε ο «χάρτης» των τμημάτων και κλινικών του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου και οι ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό. Όπως διαπιστώθηκε ολόκληρα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου Βόλου, έχουν αποδεκατιστεί από ιατρικό προσωπικό όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και πάλι χάρη στην αυτοθυσία των εναπομείναντων γιατρών.

Ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες και καταρτίστηκε η τελική λίστα που στάλθηκε με τη μορφή κατεπείγοντος στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εγκριθεί η πρόσληψη έντεκα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Πρόκειται -με σειρά προτεραιότητας- για ένα νευροχειρουργό, ένα νευρολόγο, ένα γαστραντερολόγο, έναν παθολόγο για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, έναν ορθοπεδικό, έναν παιδίατρο για το νοσοκομείο και έναν για το περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου, έναν ωτορινολαρυγγολόγο, έναν οφθαλμίατρο, ένα μαιευτήρα και έναν παθολόγο που θα στελεχώσει τη μονάδα χημειοθεραπείας του Αχιλλοπουλείου.

Μάλιστα, ο κ. Καραμπάτσας, έχει κάνει και προσωπική παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας για την έγκριση των 11 επικουρικών γιατρών, που αναμένεται να δώσουν «ανάσα» σε κλινικές που «πονάνε» από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Υπογράφεται το πρώτο έργο

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να υπογραφτεί μεταξύ Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστού και Διοικητή Νοσοκομείου Βόλου, Κων. Καραμπάτσα προγραμματική σύμβαση για το έργο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, το οποίο βρίσκει χρηματοδοτική στέγη στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ που με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Την ώριμη μελέτη του έργου, προέκρινε από τα πρώτα κιόλας 24ωρα στο τιμόνι του Αχιλλοπουλείου, ο κ. Καραμπάτσας και σύντομα, όπως είπε, θα είναι έτοιμα και τα τεχνικά δελτία για το έργο του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου