ΤΟΠΙΚΑ

Πιάνουν δουλειά στο Δήμο 39 εργάτες καθαριότητας

πιάνουν-δουλειά-στο-δήμο-39-εργάτες-καθα-704284

Τα αποτελέσματα για τις υπόλοιπες θέσεις με τις οκτάμηνες συμβάσεις θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα

Ο, τι η ανεργία τσακίζει κόκαλα στο Βόλο δεν αποτελεί καν είδηση. Απλά μερικές φορές επιβεβαιώνεται πανηγυρικά από τους αριθμούς που μιλούν από μόνοι τους.

Πιο αναλυτικά για 74 θέσεις με οκτάμηνη σύμβαση στην Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Βόλου και για εργάτες ταφών – εκταφών στα δημοτικά κοιμητήρια κατατέθηκαν συνολικά 1.470 αιτήσεις. Πιο σημαντικό όμως είναι αυτό, λένε οι υπεύθυνοι του Δήμου και οι οποίοι όπως λένε για πρώτη φορά τα μόρια πρόσληψης ήταν τόσα πολλά. Άλλοτε, όπως σημειώνει η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νατάσσα Οικονόμου, τα 1.200 μόρια ήταν ικανοποιητικά για να μπορέσει κάποιος να προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση στο Δήμο. Φέτος, όπως διευκρινίζει, χρειάστηκαν 1.400 – 1.500 μόρια, ενώ όπως προσθέτει ο πρώτος στο σχετικό πίνακα κατάταξης συγκέντρωσε 1.780 μόρια (σ.σ : Η ανεργία υπολογίζεται μέχρι 12 μήνες και ο δικαιούχος σε αυτές τις περιπτώσεις εξασφαλίζει 800 μόρια).

Πιάνουν δουλειά οι 39 εργάτες…

Από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου Βόλου εξάλλου ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία μοριοδότησης για τους 39 εργάτες καθαριότητας που ήταν να προσληφθούν και ήδη οι επιτυχόντες ειδοποιήθηκαν όπως σήμερα το πρωί να είναι στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο προκειμένου να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους για τα σημεία στα οποία πρέπει να βρίσκονται τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και αναλαμβάνουν και επίσημα τα καθήκοντά τους. Πριν την ειδοποίησή τους οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Βόλου αναγκάστηκαν να κάνουν κλήρωση, καθώς στις εννέα τελευταίες θέσεις ισοψήφισαν στη μοριοδότηση 16 υποψήφιοι.

Οι υπόλοιπες θέσεις

Σημειώνεται πως ο φετινός προγραμματισμός του Δήμου Βόλου για την καθαριότητα με οκτάμηνες συμβάσεις είναι 74 θέσεις συνολικά, από τις οποίες οι οκτώ είναι για εργάτες ταφών – εκταφών, μία θέση χειριστή καλαθοφόρου οχήματος για την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ενώ οι υπόλοιπες 65, που αφορούν αμιγώς τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, εκτός από τους 39 εργάτες που πιάνουν δουλειά από τη Δευτέρα, αφορούν 15 οδηγούς για τα απορριμματοφόρα και έντεκα μηχανοτεχνίτες οι οποίοι θα απασχοληθούν στο Συνεργείο Οχημάτων της Υπηρεσίας.

Τα αποτελέσματα με τους επιτυχόντες για τις παραπάνω θέσεις θα γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδα, καθώς η υπηρεσία είναι σε συνεχή επαφή με το ΑΣΕΠ, προκειμένου να της δοθούν, όπως έγινε γνωστό, οδηγίες αναφορικά με τους τίτλους σπουδών, την ισχύ των πτυχίων που κατέθεσαν οι υποψήφιοι κ.α.

Σημειώνεται πως το 2011 οι αντίστοιχες θέσεις εργατών καθαριότητας για τα 8μηνα στο Δήμο Βόλου ήταν 80, το 2012 78 και φέτος μόλις 39.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου