ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Υψηλά τα ποσοστά ίασης

παιδικοσ-καρκινοσ-υψηλά-τα-ποσοστά-ία-851206

Η ευοίωνη διαπίστωση ότι είναι πλέον υψηλά τα ποσοστά ίασης του παιδικού καρκίνου κυριάρχησε στην χθεσινή ενημερωτική ημερίδα της “Φλόγας” που πραγματοποιήθηκε στο “Παρκ”.
Οπως ανέφερε η εκπρόσωπος της “Φλόγας” Μαγνησίας Ντίνα Ματθαίου-Τριανταφύλλου, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα “υπάρχουν 140 διαγνώσεις τα τελευταία 20 χρόνια στη Μαγνησία, εκ των οποίων πάνω από 100 παιδιά είναι σήμερα καλά και είναι ενήλικες με καλή πορεία. Υπάρχουν επίσης, συνεχίζει, επτά παιδιά που αγωνίζονται σκληρά σε Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και δύο που επισκέπτονται εξειδικευμένα Νοσοκομεία του εξωτερικού”. Η κ. Ματθαίου τόνισε ότι στόχος του αγώνα της “Φλόγας” είναι “να βελτιώνεται όσο είναι δυνατόν ο αγώνας και η ζωή του παιδιού και σε επίπεδο περιφέρειας και στο Νοσοκομείο αλλά και στα μεγάλα Ογκολογικά Νοσοκομεία”, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα στους ξενώνες της “Φλόγας” στην Αθήνα “που φιλοξενούν 25 οικογένειες καθημερινά” αλλά και στον διαρκή αγώνα για ελπίδα και ζωή.
Αξίζει να σημειωθεί η διοργανωτική σύμπραξη της ΕΚΠΟΛ, του Ομίλου Φροντιστηρίων “Κύτταρο-Ορόσημο”, της Ενωσης Ναυτικών Πρακτόρων, του Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΕΤ με την ευγενική συνεργασία του ΔΙΚΕΟΜΑ, του Α’ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των “Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου” που συνέδραμαν την προσπάθεια. Οπως επεσήμανε μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Μαστρογιάννης “ εξ αντικειμένου η ΕΚΠΟΛ έχει ως τομέα αρμοδιότητας και την κοινωνική παρέμβαση. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν κρίναμε σκόπιμο να στηρίξουμε την αποψινή εκδήλωση της “Φλόγας”, η οποία επιτελεί σοβαρό έργο”. Εισηγητές της χθεσινής ημερίδας, που είχε ως απώτερο στόχο να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο η κοινή γνώμη, ήταν γνωστοί επιστήμονες όπως οι: Θεόφιλος Μερίδης, Αναπληρωτής διευθυντής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Βόλου, Ελένη Θώδου κυτταρολόγος , Κλέα Γεωργακλή δερματολόγος, Ζωή Φιλοκώστα, Οδοντίατρος-περιοδοντολόγος και Dr. Μάνος Ζαχαριουδάκης, κλινικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής.
Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η εισήγηση του κ. Θεόφιλου Μερίδη, Αν. Διευθυντή της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “είναι εν πολλοίς λανθασμένη η υφιστάμενη αντίληψη ότι στο Βόλο υπάρχει πολύς παιδικός καρκίνος, γιατί δεν υπάρχουν επίσημα και επιστημονικά στατιστικά στοιχεία για να το αποδείξει κανείς”. Οπως επεσήμανε ο κ. Μερίδης “κατά καιρούς βλέπουμε περιστατικά με καρκίνο παιδιών από τον Βόλο, διότι εκ των πραγμάτων είμαστε ο ενδιάμεσος σταθμός μέχρι να τεθεί η οριστική τους διάγνωση, αλλά επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν. Τα περιστατικά αυτά, προσθέτει ο κ. Μερίδης, νοσηλεύονται σε ειδικά ογκολογικά Νοσοκομειακά Παιδιατρικά Τμήματα που διαθέτουν ειδικούς εκπαιδευμένους Ογκολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχιάτρους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ολόκληρο το φάσμα της νόσου”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου