ΤΟΠΙΚΑ

Τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς

τη-σύνταξη-του-παππού-και-της-γιαγιάς-705640

Σε σκληρά… «παζάρια» πριν την τελική απόφαση φιλοξενίας ενός ηλικιωμένου από το Γηροκομείο Βόλου, φαίνεται ότι επιδίδονται συγγενείς ατόμων της Τρίτης Ηλικίας.

Την ίδια ώρα που ιδιωτικά Γηροκομεία αδειάζουν και η σύνταξη του παππού και της γιαγιάς επιστρέφει στο… σπίτι, ελέω οικονομικής κρίσης, στο Ίδρυμα Γηροκομείο Βόλου, δημιουργούνται νέες λίστες αναμονής.

Η οικονομική κρίση αναγκάζει ολοένα και περισσότερες οικογένειες να ετοιμάζονται για την επιστροφή του παππού και της γιαγιάς στο σπίτι. Το κόστος της φιλοξενίας ενός ηλικιωμένου από ιδιωτικό Γηροκομείο είναι πλέον δυσβάστακτο για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε στοιχειώδεις ανάγκες.

Ετσι, τα ιδιωτικά Γηροκομεία σε όλη τη χώρα -από εκεί που ήταν πλήρη και είχαν σε εκκρεμότητα λίστες αναμονής- αδειάζουν και μαζί με τους ηλικιωμένους επιστρέφει στο σπίτι και η σύνταξη.

Στο Γηροκομείο Βόλου όμως, ο αριθμός των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται, έχει μεν μειωθεί, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Από τα 93 άτομα που φιλοξενούνταν το 2010, φέτος στο ίδρυμα ζουν 83 ηλικιωμένοι που απολαμβάνουν τις φροντίδες του προσωπικού.

Αυτή την περίοδο μάλιστα, το ενδιαφέρον οικογενειών για τη φιλοξενία από το Γηροκομείο Βόλου ηλικιωμένων είναι αυξημένο. «Όχι μόνο οι συγγενείς δεν παίρνουν τους ηλικιωμένους στο σπίτι, αντιθέτως μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι έρχονται και ρωτούν προκειμένου άμεσα να φέρουν τους συγγενείς τους στο Γηροκομείο Βόλου», αναφέρουν εργαζόμενοι στο ίδρυμα.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι ζουν τα ιδιότυπα «παζάρια» από τις οικογένειες των ηλικιωμένων. Οι συγγενείς των ηλικιωμένων προσφέρουν αποκλειστικά τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς, ούτε ευρώ παραπάνω για τη φιλοξενία ενός ηλικιωμένου, μολονότι πολλές φορές το κόστος για το Γηροκομείο Βόλου, είναι υπερδιπλάσιο της σύνταξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου