ΤΟΠΙΚΑ

Πνίγηκε στη μπόχα

πνίγηκε-στη-μπόχα-707287

Στη μπόχα «πνίγηκε» προχθές αργά το βράδυ, μια ολόκληρη γειτονιά στο Βόλο, όταν κεντρικός αγωγός αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ υπέστη βλάβη και τα βοθρολύματα βρήκαν διέξοδο σε υπόγειο πολυκατοικίας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Λίγο η απροσεξία πολιτών για όσα καταλήγουν στις αποχετεύσεις, λίγο το γεγονός ότι οι αγωγοί αποχέτευσης δεν καθαρίζονται παρά μόνο όταν παρουσιάσουν βλάβη (!) και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Πνίγηκαν στη μπόχα

Κεντρικός αγωγός αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ βούλωσε με αποτέλεσμα τα βοθρολύματα να βρουν έξοδο σε υπόγειο πολυκατοικίας.

Οι ένοικοι των διαμερισμάτων δεν αντιλήφθηκαν τι έχει συμβεί, παρά μόνο όταν η δυσοσμία τρύπωσε κάτω από τις πόρτες των σπιτιών τους.

Αμεσα επικοινώνησαν με το τμήμα βλαβών αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ. Ιδιωτικό συνεργείο έσπευσε στην περιοχή για να αποφράξει τον αγωγό.

Ο καθαρισμός επαναλήφθηκε και χθες το πρωί, ωστόσο όλο το βράδυ, οι κάτοικοι της περιοχής, δεν τόλμησαν ούτε παράθυρα να ανοίξουν.

Τα βοθρολύματα που λίμνασαν στο υπόγειο της πολυκατοικίας δημιουργούσαν δυσοσμία.

Η αγανάκτηση των πολιτών, ξεχείλισε μαζί με τα βοθρολύματα. «Πληρώνουμε τέλη αποχέτευσης για να βρούμε τα λύματα στις αποθήκες των σπιτιών μας», έλεγαν με οργή.

Δε γίνονται καθαρισμοί αγωγών

Το περίεργο δεν είναι ότι ο αγωγός αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ βούλωσε, αλλά πώς δε γίνεται συχνότερα. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την υπεύθυνη λειτουργίας του Βιολογικού Βόλου, κ. Ευτυχία Διομή, προγραμματισμένοι καθαρισμοί των αγωγών αποχέτευσης δε γίνονται!

Οπως ανέφερε η κ. Διομή, ο Δήμος Βόλου διαθέτει 300.000 χλμ αγωγούς αποχέτευσης. Η υπηρεσία διαθέτει τέσσερα βυτία, δεν έχει όμως προσωπικό. Μόλις δύο εργάτες και τρεις οδηγοί δεν επαρκούν καλά – καλά για να αντιμετωπίσουν τις βλάβες που παρουσιάζονται. Πόσο μάλλον για να προχωρήσουν σε προγραμματισμένους καθαρισμούς αγωγών.

Ετσι, οι καθαρισμοί γίνονται όταν δοθεί η… ευκαιρία από κάποια βλάβη!

«Σε διαφορετική περίπτωση για να καθαρίσουμε όλο το δίκτυο θα έπρεπε να διαθέτουμε τουλάχιστον 50 άτομα προσωπικό και 10 βυτιοφόρα», σημείωσε η κ. Διομή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου