ΤΟΠΙΚΑ

Βαθύ αγκάθι η διαφθορά

βαθύ-αγκάθι-η-διαφθορά-851206

Σε νέα αιχμηρή παρέμβαση προχωρά ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε μία κρίση με επικοινωνιακά τερτίπια» και ότι «η επιταγή που λάβαμε στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν λευκή».
Σε συνέντευξή του στην Ημερησία Σαββατοκύριακο, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε μία κρίση με επικοινωνιακά τερτίπια. Ακόμα και αν την ξεπεράσουμε βραχυπρόθεσμα, στην πρώτη ευκαιρία αυτή θα αναζωπυρωθεί. Και αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που στην κάθε κρίση δεν επέρχεται η κάθαρση, όταν οι ένοχοι είναι υψηλά ιστάμενοι».
«Το αγκάθι της διαφθοράς είναι βαθύ και πολιτικό» προσθέτει ο κ. Τατούλης. «Δεν λύνεται με ηθικές υποσχέσεις. Η πρόσφατη εμπειρία δυστυχώς είναι αποθαρρυντική. Η απόδοση ευθυνών για το Χρηματιστήριο αποδείχθηκε τζίφος. Η υπόθεση των υποκλοπών κατέληξε στις καλένδες. Στο ζήτημα των ομολόγων δεν έχουμε ακόμη δει φως. Οι Έλληνες δικαίως δεν μας εμπιστεύονται πλέον. Η υπόθεση Siemens είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη τα όσα διατεινόμαστε».
«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να λειτουργεί αλλοηθικά για τη διοικητική απραξία. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας ότι άλλο η Δικαιοσύνη, άλλο η άσκηση Διοίκησης», προσθέτει, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του αναφέρει: «Η επιταγή που λάβαμε στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν λευκή, αλλά υπό αίρεση. Αν δεν προχωρήσουμε με ταχύτητα και θάρρος στις προεξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις, η χώρα θα εγκλωβιστεί στην οπισθοδρόμηση».

Ομιλία Λ. Ζαγορίτη
Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, δεν κρύβει τα προβλήματα, αναλαμβάνει τις ευθύνες της και χωρίς συμβιβασμός συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κυβερνώντος κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης, κατά την ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στα Γιαννιτσά.
Αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα ο κ. Ζαγορίτης είπε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. ούτε εκβιάζεται, ούτε συναλλάσσεται,» και σημείωσε: «Ζητούμε από τα στελέχη που έχουν την τιμή και την ευθύνη της διακυβέρνησης να αφουγκράζονται τη φωνή και τις αγωνίες των πολιτών. Να συνεργάζονται αρμονικά και να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στην υπηρεσία τους. Να στέκονται αντάξιοι της αποστολής τους. Επισημαίνουμε τα λάθη και τις παραλείψεις και είμαστε απόλυτοι, ιδίως σε ζητήματα που αφορούν τις αρχές και τις αξίες μας. Ο στόχος μας είναι κοινός. Ένα καλύτερο αύριο. Και τον στόχο αυτό δεν τον διαπραγματευόμαστε».
Για το ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «δείχνει πως δεν μπορεί να κάνει δημιουργική αντιπολίτευση. Παραμένει βυθισμένο στην κρίση που έπεσε αμέσως μετά τις εκλογές. Τα πολιτικά του αντανακλαστικά περιορίζονται σε ξεπερασμένα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Σε ανούσιους αντιπερισπασμούς. Αυτό είναι πολιτική αδυναμία».
Tο βράδυ ο κ. Ζαγορίτης μίλησε σε κομματική εκδήλωση στο Κιλκίς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου