ΤΟΠΙΚΑ

Παιδίατρος… λίγες ημέρες το μήνα

παιδίατρος-λίγες-ημέρες-το-μήνα-710836

Για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

Χωρίς παιδίατρο μένει πολλές ημέρες μέσα στο μήνα το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, καθώς η μοναδική παιδίατρος που έχει απομείνει αναγκάζεται να μετακινείται στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να καλύπτει εφημερίες.

Βάσει οργανογράμματος το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής θα έπρεπε να διαθέτει δύο παιδιάτρους, ωστόσο πριν από μια πενταετία που συνταξιοδοτήθηκε ο ένας εκ των δύο παιδιάτρους, ποτέ δεν αναπληρώθηκε το κενό.

Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου η Παιδιατρική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου» αποψιλώνεται από ιατρικό προσωπικό και για να καλυφθούν οι ανάγκες αποσπάται από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής η μοναδική παιδίατρος που έχει απομείνει.

Οπως τόνισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας και μέλος του συντονιστικής επιτροπής για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής κ. Νέλλη Χονδρογιάννη, το τελευταίο διάστημα η παιδίατρος του Κ.Υ Αργαλαστής εκτελεί εφημερίες στο Νοσοκομείο και ουσιαστικά στο Κέντρο Υγείας ερχόταν περίπου 10 ημέρες το μήνα.

Οπως είναι γνωστό, η παιδίατρος καλύπτει όλο το Δήμο Νοτίου Πηλίου, από τα όρια του Δημοτικού Διαμερίσματος Μηλεών έως το Τρίκερι, για πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων, πόσο μάλλον κατά την περίοδο του καλοκαιριού όπου ο πληθυσμός διπλασιάζεται.

Από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου κρίνεται απαράδεκτη η συγκεκριμένη απόφαση, καθώς αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην Υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της περιοχής στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Φορτούνας αναφέρει: «Η απόφαση αυτή κρίνεται απαράδεκτη, εφόσον η εν λόγω παιδίατρος είναι η μοναδική ιατρός που παρακολουθεί ιατρικώς όλα τα παιδιά της περιοχής (προγραμματισμός εμβολιασμών κ.λπ.), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, τέτοιες μετακινήσεις είναι η αρχή πρακτικών που θα βρουν μίμηση και μελλοντικά, καθιστώντας έτσι τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας αναποτελεσματικά λόγω της παροχής ελλιπούς υποστήριξης. Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να πράττουν τα αυτονόητα, εφόσον για οποιουσδήποτε υπηρεσιακούς λόγους δημιουργούνται κενά κατά τόπους, αυτά θα πρέπει να καλύπτονται και από τις αντίστοιχες ειδικότητες, ώστε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας να είναι ομαλή και η παροχή υπηρεσίας στους πολίτες υψηλή».

Κενά και σε οδηγούς ασθενοφόρων

«Πληγή» για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής αποτελεί και το θέμα των οδηγών ασθενοφόρων. Σήμερα στο Κ.Υ Αργαλαστής έχει απομείνει μόνο ένας οδηγός, ενώ βάσει οργανογράμματος θα έπρεπε να βρίσκονται πέντε οδηγοί. Ο μοναδικός οδηγός στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής καταβάλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες και πολλές φορές ξεπερνάει το προβλεπόμενο ωράριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου