ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία το ασφαλιστικό

στην-τελική-ευθεία-το-ασφαλιστικό-851206

“Το ασφαλιστικό βρίσκεται στην τελική του ευθεία”, δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία είχε χθες το πρωί συνεργασία με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, όπως είπε η υπουργός, ενόψει και της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία έχει ζητήσει η ΝΔ.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συγκεκριμένους άξονες που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή”, ερωτηθείς δε αν ο κ. Κ.Καραμανλής θα επαναλάβει τα τρία “ΔΕΝ”, που είχε πει προεκλογικά για το ασφαλιστικό, δήλωσε πως οι Ελληνες πολίτες, με δημοκρατική διαδικασία στα μέσα Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν να ανανεώσουν την εντολή προς τον Κώστα Καραμανλή και το κόμμα της ΝΔ γιατί “ξέρουν να αξιολογούν την αξιοπιστία με την οποία πολιτεύονται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση”.
“Όσα έχουμε πει, ισχύουν”, τόνισε και κάλεσε τους δημοσιογράφους να περιμένουν σήμερα να ακούσουν όσα θα πει ο πρωθυπουργός στην πρώτη μεγάλη συζήτηση για το ασφαλιστικό στο κοινοβούλιο.
Όσο για την αντίδραση της κυβέρνησης σε περίπτωση που συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ανέφερε ότι δεν απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις και σημείωσε ότι η ανάγκη που υπάρχει να γίνει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και να διασφαλιστεί το δίκαιο όλων των Ελλήνων, έχει αναγνωριστεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.
Σε ερώτηση αν οι θέσεις που θα παρουσιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός θα είναι τελικές, είπε πως έχει απαντήσει, ενώ μετά από άλλη ερώτηση μήπως η κυβέρνηση βιάζεται να ψηφιστεί το ν/σ για το ασφαλιστικό, είπε ότι η κυβέρνηση είχε καλέσει όλους τους φορείς και τα κόμματα σε πολύ διεξοδικό διάλογο που έγινε σε πολλές μορφές και στο πλαίσιο της Βουλής.
“Ο χρόνος υπήρχε. Η τελική συζήτηση γίνεται στην αρμόδια επιτροπή και την ολομέλεια”, υπογράμμισε.
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση “πήρε το μήνυμα” της χθεσινής συγκέντρωσης, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι, οι πολίτες, έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν με τον τρόπο που προκρίνουν τις απόψεις τους, με την προϋπόθεση ότι αυτό γίνεται με φιλειρηνικό τρόπο.
Ερωτηθείς αν θα συμπεριληφθούν στις αλλαγές κι οι βουλευτές ή οι δικαστές, είπε πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά εκείνους που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.
Σε επόμενη ερώτηση αν θα ακολουθήσουν επί μέρους ρυθμίσεις για δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς, δήλωσε πως όταν έχει κάτι να ανακοινώσει θα το πει, σημειώνοντας ότι δεν έχει μορφή είδησης αυτό που ανέφερε στην προηγούμενη απάντησή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου