ΤΟΠΙΚΑ

Εβαλαν φωτιά σε 9 κάδους απορριμμάτων

εβαλαν-φωτιά-σε-9-κάδους-απορριμμάτων-711339

Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τις συνεχείς καταστροφές σε κάδους απορριμμάτων, τα οποία προστίθενται στα προβλήματα που δημιουργεί η συνεχής μείωση του προσωπικού της υπηρεσίας.

Για την κάλυψη των αναγκών μετακινούνται κάδοι από άλλα σημεία, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προμήθεια νέων κάδων. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Ν.Οικονόμου ζητεί την κατανόηση των πολιτών και απευθύνει έκκληση για συνεργασία, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο την προχθεσινή νύχτα (15η προς 16η Αυγούστου) άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε εννέα κάδους απορριμμάτων -συμβατικούς και ανακύκλωσης- που βρίσκονταν τοποθετημένοι σε δρόμους του Βόλου και συγκεκριμένα στα εξής σημεία: Παπαδιαμάντη – Βερναρδάκη (Ένας πράσινος κάδος), Οφανοτροφείου – Παγασών (δύο μπλε και ένας πράσινος κάδος), Παπαδιαμάντη – Παγασών (ένας μπλε κάδος), Ζάχου μεταξύ των οδών Παπαδιαμάντη και 2ας Νοεμβρίου (ένας μπλε κάδος), Παπαδιαμάντη – Αχιλλέως (ένας μπλε κάδος ), Αθηνών – Αρτέμιδος (δύο πράσινοι κάδοι).

Σύμφωνα με τα στελέχη της Διεύθυνσης Καθαριότητας, τη φωτιά στους κάδους έβαλε ομάδα νεαρών η οποία έγινε αντιληπτή και από υπάλληλο εταιρείας security που εκτελούσε την υπηρεσία του στην πύλη του Ο.Σ.Ε. επί της οδού Παπαδιαμάντη.
Σημειώνεται ότι μόλις πριν από λίγους μήνες είχαν σημειωθεί αντίστοιχες καταστροφές σε άλλους οκτώ κάδους στις Δημοτικές Ενότητες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, ενώ από την αρχή της χρονιάς υπολογίζεται πως έχουν καεί – καταστραφεί περισσότεροι από 30 κάδοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου