ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ ΒΟΛΟΥ: Ζητούμενο η νέα συλλογικότητα

πασοκ-βολου-ζητούμενο-η-νέα-συλλογικό-851206

Την επιβεβλημένη ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, κατακτώντας μία νέα συλλογικότητα, έθεσαν ως προαπαιτούμενο για μία νέα πορεία τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος στην προσυνεδριακή διαδικασία της δημοτικής ολομέλειας του Βόλου προχθές στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Την ίδια ώρα στον πρώτο όροφο του ΕΚΒ βρίσκονταν σε εξέλιξη συγκέντρωση… ομάδας πολιτών, που δεν ανήκουν οργανικά στο ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν όμως την αξιωματική αντιπολίτευση και στα πλαίσια του προβληματισμού τους για την πορεία του κόμματος “σκοπεύουν να παρεμβαίνουν, καταθέτοντας προτάσεις σε διάφορα θέματα τόσο τοπικά, όσο και κεντρικά”, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι “δεν πρόκειται για φράξια”.
Στην πρώτη αυτή συγκέντρωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Γιώργος Αντώνογλου (που φέρεται να είχε και την ιδέα) Γιάννης Βαρδούλης, Δημ. Κρεμαλής, Παν. Αδάμος, Γ. Πρίγκος, Α. Παπαζαφείρης.

Με την προχθεσινή διαδικασία στη Δ.Ο Βόλου, στην οποία η συμμετοχή ήταν ισχνή, ουσιαστικά έκλεισε ο κύκλος των προσυνεδριακών διαδικασιών στις δημοτικές οργανώσεις της πόλης.
Εκτός από την παρουσίαση των πολιτικών θέσεων που θα τεθούν προς έγκριση στο 8ο συνέδριο του κόμματος, στην ολομέλεια μίλησε και ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, παρουσιάζοντας ένα σύντομο απολογισμό δράσης καθώς και τις αναπτυξιακές επιλογές του Δήμου Βόλου, διαδικασία που προβλέπεται στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου.
Σήμερα συγκαλείται η δημοτική οργάνωση Νέας Αγχιάλου στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Νέας Αγχιάλου, ενώ την Κυριακή συνεδριάζει η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στις 11 το πρωί στο ΕΚΒ με ομιλητές τον πρώην Υπουργό Χρήστο Βερελή και τους κ.κ. Ευρ. Καφαντάρη και Γ. Σωτηρίου, ενώ μέχρι τις 12 το βράδυ την ίδια μέρα κατατίθενται οι υποψηφιότητες για το συνέδριο του κόμματος.
Στη Μαγνησία υπολογίζεται βάσει του εκλογικού μέτρου που φαίνεται ότι θα ισχύσει (1/200) ότι θα εκλεγούν συνολικά 60 σύνεδροι, στους οποίους υπολογίζεται το 40% ποσόστωσης γυναικών, 15% συνέδρων κάτω των 35 χρόνων καθώς και εκπρόσωποι ΑΜΕΑ.

Διάλογος και
καταστατικές
αλλαγές
Η γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης Βόλου Σοφία Νικολάου ανοίγοντας τις διαδικασίες κάλεσε τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να συστρατευθούν σε αυτή τη νέα πορεία, ώστε να δοθεί μία νέα ώθηση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το κόμμα, ενώ ο Συντονιστής της ΝΟΕΣ κ. Γιώργος Φώτης χαρακτήρισε το συνέδριο του κόμματος σταθμό για την πορεία του, καθώς όπως υπογράμμισε αναμένεται να ενισχυθεί ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κοινωνία.
«Η Επανίδρυση δεν είναι μία επιχείρηση εσωστρέφειας, τόνισε ο κ. Φώτης. Ενισχύει την παρέμβαση του κόμματος στην πολιτική συγκυρία. Φιλοδοξεί να προκαλέσει ένα νέο άνεμο αναγέννησης της πολιτικής απέναντι στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της απαξίωσης, της παρακμής και των σκανδάλων. Ανασχηματίζει το πολιτικό σκηνικό με τους όρους της προοδευτικής παράταξης. Συμβάλλει σε μία ποιοτικά νέα αντιπολίτευση.
Το μέλος της ΚΟΕΣ Πετρούλα Ντελεδήμου από την πλευρά της ανέλυσε τους άξονες πάνω στους οποίους βασίζονται οι πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ με προτεραιότητα στην εργασία, τους νέους, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την ανάπτυξη, τους μετανάστες, σημειώνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη σε αυτή τη διαδικασία του διαλόγου να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις και προτάσεις και συμπλήρωσε: «Στο συνέδριό μας θα εκφράσουμε τη συλλογική απόφαση και δέσμευση για την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις ανάγκες του πολίτη. Να απελευθερώνει και να χειραφετεί τις κοινωνικές δυνάμεις, δίνοντας νόημα, περιεχόμενο και πεδίο έκφρασης στη νέα γενιά».
«Για το ΠΑΣΟΚ βασική προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της σύνδεσης με το λαό και τις κοινωνικές δυνάμεις, η παραγωγή πολιτικής μέσα από ουσιαστικές διαδικασίες διαλόγου και η κατοχύρωση της συμμετοχικής λειτουργίας μέσα από την αξιοκρατική αξιοποίηση όλων των μελών, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα στην οργάνωση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Λάζαρος Γαϊτάνης που αναφέρθηκε στις καταστατικές αλλαγές που θα τεθούν σε ψηφοφορία στο συνέδριο και αφορούν στο ανοιχτό κόμμα, στη νέα οργανωτική δομή του κόμματος.

Να προχωρήσουμε
σε αναδιανομή…
Χαιρετίζοντας τις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού αλλά και τη φθίνουσα πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έσπευσε να επισημάνει ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει στην πορεία του συνεδρίου να μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα της κοινωνίας και υπογράμμισε ότι δύο θα πρέπει να είναι τα κυρίαρχα θέματα, πάνω στα οποία θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αναπτύξει τις πολιτικές του πρωτοβουλίες: η αναδιανομή του εισοδήματος και η διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.
Ο δήμαρχος Βόλου παρουσίασε αναλυτικά τον απολογισμό του δημοτικού έργου, μιλώντας για τους Μεσογειακούς Αγώνες, την Αργώ, το Στρατηγικό Σχέδιο και το Ρυθμιστικό, ενημέρωσε την ολομέλεια για τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν στην διοικητική αναδιάρθρωση του Δήμου , την ενεργοποίηση των συνοικιακών συμβουλίων στη βάση της κοινωνικής διαβούλευσης και την πρωτοβουλία να ανοίξει διάλογος για τη θεσμική ενοποίηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου – Νέας Ιωνίας. «Βασική μας αρχή με την οποία λειτουργούμε είναι αυτή της δημοκρατικής συνεργασίας και της προοδευτικής αντίληψης για την κοινωνία στη βάση των κανόνων διαφάνειας και δημόσιου συμφέροντος, υπογράμμισε ο κ. Βούλγαρης. Δεν διστάσαμε για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, όταν κρίθηκε αναγκαίο, να συγκρουστούμε με μεγάλα ή μικρά συμφέροντα, που εγκλωβίζονται στο «εγώ» και δεν αποδέχονται το «εμείς», που βλέπουν το σήμερα και όχι το αύριο που έρχεται. Η πόλη μας χρειάζεται πρωτίστως στόχο, σχέδιο, στρατηγική, πολιτική και υποδομές για οικονομική άνθηση και μία Δημοτική Αρχή που να πιστεύει στην προοπτική και στις δυνατότητες της πόλης, να είναι ικανή να σχεδιάσει και αποφασισμένη να υλοποιήσει. Ένα χρόνο πριν αναλάβαμε αυτή τη δέσμευση έναντι των συμπολιτών μας και σήμερα, ένα χρόνο μετά, επαναβεβαιώνουμε ότι προχωρούμε απαρέγκλιτα στο δρόμο αυτό.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου