ΤΟΠΙΚΑ

«Μπλόκο» στις υποχρεωτικές μετατάξεις από την ΕΛΜΕ

μπλόκο-στις-υποχρεωτικές-μετατάξε-711452

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι καθηγητές

Μπλόκο στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ που θα ασχοληθεί με τις υποχρεωτικές μετατάξεις 110 καθηγητών του νομού, ετοιμάζεται να κάνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με στόχο να ακυρωθεί στην πράξη η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που «εξοβελίζει» εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ΙΕΚ και διοικητικά πόστα.

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, το κλίμα ήταν έκρυθμο. Δεκάδες εκπαιδευτικοί που θίγονται από τις υποχρεωτικές μετατάξεις, έδωσαν μαζικό παρών, δηλώνοντας αποφασισμένοι να δώσουν μάχη μέχρι εσχάτων, κόντρα στην ανατροπή της ζωής τους οικογενειακής και επαγγελματικής.

Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, οι υποχρεωτικές μετατάξεις, δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό αλλά συνιστούν συνέχεια της πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας με απώτερο στόχο την πλήρη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καθηγητές αποφάσισαν να υψώσουν άμεσα το λάβαρο του αγώνα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη, σε πρώτο επίπεδο, οι καθηγητές θα μπλοκάρουν τις συνεδριάσεις του τοπικού ΠΥΣΔΕ, όταν το συμβούλιο θα καλείται να αποφασίσει για θέματα που έχουν σχέση με τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών. Μάλιστα, η τοπική ΕΛΜΕ θα προτείνει προς την Ομοσπονδία, αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από τις κατά τόπους ενώσεις.

Την ερχόμενη Τρίτη, καθηγητές της Μαγνησίας θα δώσουν το παρών στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας από τη Διευθύντρια, Βασιλική Ζιάκα, πολιτικές και διοικητικές εξηγήσεις για την υποχρεωτική μετάταξη των εκπαιδευτικών.

Τέλος, την ερχόμενη Πέμπτη 22 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, οι καθηγητές καλούνται σε Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου