ΤΟΠΙΚΑ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Μειωμένοι συντελεστές δόμησης

νεα-ιωνιαμειωμένοι-συντελεστές-δόμη-851206

Mε τη φράση «εμείς δεν έχουμε εργολάβους στην Ομάδα μας και δεν εκπροσωπούμε εργολαβικά συμφέροντα» ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδης ανακοίνωσε χθες ότι ολοκληρώθηκε η απαιτούμενη διαβούλευση με το Τ.Ε.Ε. και το Επιμελητήριο για τη μείωση των συντελεστών δόμησης και των απαιτούμενων τετραγωνικών μέτρων ανά θέση στάθμευσης και ότι το θέμα εισάγεται προς συζήτηση στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στα τέλη του μήνα.
Ο κ. Μαβίδης σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ γιατί καθυστέρησε η εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας έτσι πρόσφορο έδαφος για μαζική κατάθεση αδειών από τους εργολάβους προκειμένου να οικοδομήσουν με τους σημερινούς αυξημένους συντελεστές, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας υποστήριξε ότι εάν δεν γίνονταν η προβλεπόμενη από το νόμο διαβούλευση με το Τ.Ε.Ε., υπήρχε κίνδυνος να υπάρξει προσφυγή και ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Περιφέρεια. Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καουνάς από την πλευρά του επεσήμανε ότι οι προτάσεις για μειώσεις των συντελεστών δόμησης συμφωνούν και με τις επισημάνσεις της μελετήτριας κ. Ράνιας Κλουτσινιώτου, που συντάσσει το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Βόλου.
Σημειώνεται πως μαζί με τη μείωση των συντελεστών δόμησης έρχονται προ συζήτηση στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και θέματα που άπτονται με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας. Για το σκοπό αυτό σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει και η Δημαρχιακή Επιτροπή. Χθες πάντως ο κ. Μαβίδης διευκρίνισε ότι οι ρυθμίσεις που θα εισαχθούν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι, εκτός των άλλων, αυτές που αφορούν στη μονοδρόμηση της κυκλοφορίας της οδού Καραμπατζάκη, στο τμήμα από Αναπαύσεως μέχρι Παρασκευοπούλου, τη μονοδρόμηση της κυκλοφορίας στο τμήμα από Λεωφόρο Ειρήνης – Φιλαδελφείας – Λαρίσης, ενώ ρυθμίσεις θα υπάρξουν ακόμη στην περιοχή του Νέου Δέλτα, στην Ακρόπολη κοκ.

Οι νέοι
συντελεστές
Με βάση την απόφαση που θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο οι συντελεστές δόμησης στο παλιό Σχέδιο Πόλης μειώνονται από 2,4 σε 2,1 και το μέγιστο ύψος των κτιρίων από 21 μέτρα στα 16 μέτρα.
Επίσης σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής Πολεοδομικών Θεμάτων καθορίζονται, όπως παρακάτω, τα τετραγωνικά μέτρα ανά θέση στάθμευσης αυτοκινήτων ανάλογα με τη χρήση:
– Κατοικία: Μία θέση ανά 100 τ.μ. επιφάνειας κτιρίου
– Γραφείο: Μία θέση στάθμευσης ανά 30 τ.μ. επιφάνειας κτιρίου
– Καταστήματα, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης, εργαστήρια και γενικά για εμπορικές χρήσεις μία θέση στάθμευσης ανά 40 τ.μ. επιφάνειας κτιρίου
– Αίθουσες θεαμάτων περιλαμβανομένων και των δημοσίων, μουσεία και λοιπές παρεμφερείς χρήσεις: Μία θέση στάθμευσης ανά 20 τ.μ. αίθουσας που εξυπηρετεί τη βασική λειτουργία του κτιρίου, μη υπολογιζομένων των χώρων εισόδων – εξόδων της αίθουσας και γενικά των βοηθητικών χώρων αυτής
– Ξενοδοχεία: Μία θέση στάθμευσης ανά 6 κλίνες.

Για το Δικαστικό
Μέγαρο
Επίσης στη χθεσινή ενημέρωσή του ο Παύλος Μαβίδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Αναγνωστόπουλο, στον οποίο όπως είπε κοινοποίησε τις θέσεις του Δήμου για το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ του παρέδωσε τοπογραφικό σχέδιο όλης της περιοχής (την έκταση που γειτνιάζει με τη Στέγη Ανηλίκων, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου) που προτείνει η Δημοτική Αρχή ως χώρο κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Τέλος για το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εργασίες του νέου κτιρίου στην περιοχή του Αλιβερίου θα ξεκινήσουν, όπως είπε, τον προσεχή Αύγουστο και πρόσθεσε ότι για το θέμα θα έχει αναλυτική ανακοίνωση από το συμπολίτη Υφυπουργό Θανάση Νάκο, καθώς τα θέματα του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης έχουν περιέλθει πλέον στο Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου